Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αποστάσεις από το αναχρονιστικό κείμενο του «Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών» της Μητρόπολης Πειραιά για τον Μίκη Θεοδωράκη παίρνει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

«Τα όσα γράφτηκαν για τον εκλιπόντα σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη δεν αποτελούν προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, αλλά ανακοινωθέν του Γραφείου επί των Αιρέσεων» αναφέρει ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, με διευκρινιστική δήλωση, ο Σεραφείμ «νίπτει τας χείρας του» κάνοντας γνωστό πως «κακώς η εν λόγω δημοσίευση θεωρήθηκε ως προσωπική δήλωση του Σεβασμιωτάτου».

Όσον αφορά το κείμενο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων θυμίζει ότι «πάγια τακτική του Σεβασμιωτάτου είναι να μην λογοκρίνει τους συνεργάτες του στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου».