Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο τέλος Ιουνίου ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ στον Πειραιά (είχαν ξαναγίνει πριν από 2 χρόνια), το καλοκαίρι του 2022 θα δημιουργηθούν τρεις νέοι σταθμοί του μετρό στην πόλη, ενώ στις επιλογές της κυβέρνησης βρίσκεται και το έργο της υπογειοποίησης των γραμμών του ηλεκτρικού από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά μέσω ΕΣΠΑ 2021-2027 το οποίο εκτιμάται από την ΣΤΑΣΥ σε 100 εκ. ευρώ.

Αυτά έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλής, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η τροχιά υλοποίησης των έργων που σχετίζονται με τους σχεδιασμούς για το Θριάσιο Ι και ΙΙ, ενώ εξετάστηκαν ζητήματα αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα, τις σχετικές υποδομές, αλλά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να επέλθει επικαιροποίηση σε ορισμένες εξ αυτών που κρίνεται αναγκαία λόγω των νέων δεδομένων τα οποία έχουν προκύψει για την εφοδιαστική μετά την πανδημία. Επίσης τέθηκε το θέμα για την επανεξέταση ορισμένων παραμέτρων της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας και των πιθανών επιπτώσεων στα πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας, αλλά και μελλοντικής απασχόλησης του στόλου των ferry boat που καλύπτουν σήμερα το πορθμείο.

Αναφορικά με το Θριάσιο Ι, ο Κ.Καραμανλής ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 12 σημεία της σύμβασης παραχώρησης είναι υπό αναθεώρηση, γεγονός που θα οδηγήσει στο να προχωρήσει το έργο “Θριάσιο Ι”, ενώ τόνισε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι η βελτίωση των ταχυτήτων του σιδηροδρομικού δικτύου. Υποστήριξε επίσης ότι βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου του Πειραιά.

«Καιροί ου μενετοί» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας την αναγκαιότητα τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που αφορούν στα συγκοινωνιακά και άλλα έργα υποδομής, τα οποία αναφέρονται στην Περιφέρεια του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, υπενθυμίζοντας τη σημασία τους, τόσο για το Πειραϊκό επιχειρείν, όσο και για τον τουρισμό.