Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για «βιβλική καταστροφή» στις καλλιέργειες της Βοιωτίας από τη χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή κάνουν λόγο οι αγρότες, τονίζοντας παράλληλα ότι το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που χωράφια, δρόμοι και κάθε ακάλυπτη έκταση σκεπάστηκε από στρώμα χαλαζιού, το πάχος του οποίου ξεπερνούσε τα δύο εκατοστά.

Σύμφωνα με τις αναφορές αγροτών και κατοίκων της Βοιωτίας, το χαλάζι, που έπεφτε για σχεδόν 10 λεπτά, κυρίως στις περιοχές του Ορχομενού, της Χαιρώνειας και της Αλιάρτου, άσπρισε τα πάντα, δημιουργώντας την αίσθηση ενός χιονισμένου τοπίου, και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών.

Αμπέλια, ελιές, βαμβάκια, οπωροκηπευτικά, σιτηρά, αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες «χτυπήθηκαν» από τη θεομηνία, προκαλώντας απόγνωση στους αγρότες της περιοχής, που κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό και ζητούν την άμεση επίσκεψη γεωπόνων του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.

Επίσης, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφές στις στέγες κτιριακών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων, ενώ αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν στην κίνηση των οχημάτων τόσο στην εθνική οδό όσο και στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την απομάκρυνση του χαλαζιού από το οδόστρωμα χρειάστηκε σε ορισμένα σημεία ακόμα και η παρέμβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων.