Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των 51 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια παρέμβασης για την αποκαθήλωση ναζιστικών συμβόλων από το σημείο στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί προ ημερών μάζωξη οπαδών του Κασιδιάρη στη Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι της Α’ Ειδικής Ανακρίτριας πέρασαν νωρίτερα 38 εκ των κατηγορουμένων, ενώ υπολείπονται άλλοι 12, οι οποίοι θα απολογηθούν πιθανότατα την Κυριακή. Ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος χθες επειδή είναι ανήλικος

Το κατηγορητήριο τους καταλογίζει ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Η κακουργηματική πράξη αφορά τη φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της απλής σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης οπλοφορίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

Ως κακούργημα βαφτίζουν την αναγραφή αντιφασιστικού συνθήματος με σπρέι σε κολόνα δίπλα στον Λευκό Πύργο, την ώρα που δεν φάνηκε να ενοχλούνται απ’ τις σβάστικες.

Στο μεταξύ μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μέξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κείμενο συμπαράστασης εξέδωσαν οι καθηγητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, στο οποίο σπουδάζουν τρεις από τους συλληφθέντες.

Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.