Την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Καλλιθέα Αχαΐας ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα, καθώς η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και βρίσκεται σε δύσβατο σημείο. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σε δασική έκταση δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 64 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων, και 18 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τέσσερις ελικόπτερα.
Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.
Φωτιά στην Άνδρο
Η φωτιά που έκαιγε από νωρίς σε δασική έκταση στην περιοχή Συνετιό στο Κόρθι της Άνδρου έχει οριοθετηθεί.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο για την κατάσβεση επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν και εθελοντές.
Όπως προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Λασίθι, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.
