Την ευκαιρία να έρθουν κοντά στις φυσικές επιστήμες και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους είχαν μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης και από άλλα σχολεία που βρέθηκαν στην Ημέρα των Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε στις 29 Απριλίου το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης.
Στο «Πανηγύρι της Επιστήμης», οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν 70 πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, Εφαρμογές Μαθηματικών, ενημερωτικό βίντεο για την Υγεία και τη Διατροφή, όπως και μουσικοχορευτικό δρώμενο.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ημέρα των Φυσικών Επιστημών έδειξαν φορείς της τοπικής κοινωνίας, μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητές από άλλα σχολεία, μεταξύ των οποίων τα: 2ο Γυμνάσιο Κορωπίου, Νέα Γενιά Ζηρίδη, Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, 2ο ΓΕΛ Παλλήνης.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης, Εύη Παναγιωτοπούλου, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι το μεράκι, η φαντασία και η αφοσίωση δεν λείπουν από το δημόσιο σχολείο και ενισχύουν το «άνοιγμά» του στην κοινωνία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, βελτιώνουν το σχολικό κλίμα και κινητοποιούν βιωματικά το ενδιαφέρον των μαθητών.
