• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.8°C / 35.8°C
  3 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  36°C 33.3°C / 37.7°C
  3 BF
  31%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 31.0°C / 35.5°C
  3 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 33.3°C
  4 BF
  25%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  43%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.5°C / 35.0°C
  2 BF
  33%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 31.2°C / 32.0°C
  3 BF
  19%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.7°C / 35.7°C
  3 BF
  30%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.4°C / 31.0°C
  2 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 29.0°C / 32.9°C
  0 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.4°C / 30.8°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.7°C / 30.1°C
  3 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  36°C 33.4°C / 35.9°C
  2 BF
  26%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.5°C / 36.6°C
  2 BF
  24%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 31.0°C
  5 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.0°C / 36.0°C
  2 BF
  19%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.3°C / 31.0°C
  3 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.4°C / 35.5°C
  3 BF
  36%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  0 BF
  38%
EUROKINISSI (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παγώνει ο διαγωνισμός για τις προμήθειες μηχανημάτων καθαρισμού

 • A-
 • A+

Οπισθεν ολοταχώς από την περιφερειακή αρχή Πατούλη υπό τον φόβο εισαγγελέων! Ακυρώνεται ο διαγωνισμός που κατέληξε σε… απευθείας ανάθεση, όπως έχουν καταγγείλει αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, για προμήθεια μηχανημάτων καθαρισμού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο πρόεδρος του οργάνου και αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ενημέρωσε το σώμα ότι ύστερα από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και «κατόπιν εντολής του», σταματάνε οι διαδικασίες προμήθειας των μηχανημάτων.

Η προμήθεια είχε τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο της 24ης Ιουνίου από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Θ. Βαθιώτη, με μια μονοσέλιδη εισήγηση που χαρακτηρίστηκε ατεκμηρίωτη, ελλιπέστατη και προβληματική, καθώς –όπως περιγράφηκε– δεν κατέγραφε τίποτε άλλο παρά μόνο το «υπερβολικό ποσό» των 930.000 ευρώ.

Η εισήγηση εγκρίθηκε από την παράταξη Πατούλη, την παράταξη της Χρυσής Αυγής και τον Θ. Τζήμερο – ασχέτως εάν ο τελευταίος σχολίασε την εισήγηση ως «φωτογραφική». Η εξέλιξη της υπόθεσης κατέληξε σε απευθείας ανάθεση με ρυθμούς εξπρές, καθώς σύμφωνα με όσα περιγράφηκαν από τον περιφερειακό σύμβουλο της «Δύναμης Ζωής» –και αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου– Θ. Σχινά, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της 1ης Ιουλίου:

● Η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την ακριβώς επόμενη ημέρα,

● Τη μεθεπόμενη συνεδρίασε εκτάκτως –διά περιφοράς– η Οικονομική Επιτροπή με μοναδικό θέμα τη συγκεκριμένη προμήθεια.

● Εγκρίθηκε η συμμετοχή τριών εταιρειών που επέλεξε ο κ. Βαθιώτης –όχι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας– και οι δύο κατέθεσαν άκυρες προσφορές, πάνω από τον προϋπολογισμό. Ετσι, απέμεινε μία εταιρεία που κατέθεσε προσφορά με ελάχιστη έκπτωση: 1.490 ευρώ ανά μηχάνημα, από αρχικό προϋπολογισμό 1.500 ευρώ ανά μηχάνημα.

Επιπλέον, αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι αναφέρουν, επικαλούμενοι σχετικά έγγραφα των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ότι οι τεχνικές προδιαγραφές του «διαγωνισμού» καθορίστηκαν μετά τον προϋπολογισμό και εντός ολίγων ωρών – εκτός εάν ήταν ήδη έτοιμες, αναρωτιούνται.

Στη συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου, αντιπολιτευόμενες παρατάξεις προειδοποίησαν ότι θα προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές για την υπόθεση. Μάλιστα, ο Γ. Σγουρός προειδοποίησε ακόμη και με προσφυγή στον εισαγγελέα. Απαντώντας, ο κ. Πέππας έκανε λόγο για νόμιμη διαδικασία με βάση τις διατάξεις των έκτακτων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την πανδημία.

Ο κ. Βαθιώτης είχε επικαλεστεί για την προμήθεια σχετικό αίτημα της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και η παράδοση των μηχανημάτων επρόκειτο να γίνει στην ΠΕΔΑ μέχρι τις 10 Ιουλίου, ένα χρονικό όριο που σύμφωνα με αντιπολιτευόμενους συμβούλους ορίζεται από τις ΠΝΠ μόνο για διαδικασίες διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση. Επιπλέον, η ΠΕΔΑ ζητούσε με το έγγραφό της να της παραδοθούν τα μηχανήματα πριν έρθει το φθινόπωρο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε προτείνει να γίνει ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία με συντετμημένη δημοσίευση 15 ημερών, διαδικασία που προβλέπεται ρητά από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Από τη στιγμή που η περιφερειακή αρχή Αττικής επέλεξε τη.. δική της διαδικασία, αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι εκτίμησαν ως πιθανή και μια αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα, πριν από τη χθεσινή οπισθοχώρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οπου πίπτει (αντί)λογος, πίπτει και «ράβδος»
Μετά την κατακραυγή και τις καταγγελίες για «φωτογραφική» προμήθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγησή του για αγορά λυχνιών υπεριώδους ακτινοβολίας...
Οπου πίπτει (αντί)λογος, πίπτει και «ράβδος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα κάγκελα οι δήμαρχοι με τις τακτικές Πατούλη
Επικυρώθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη Φυλή με φωτογραφικό διαγωνισμό που φέρνει απώλεια εσόδων 90.000 € τον μήνα στον ΕΔΣΝΑ.
Στα κάγκελα οι δήμαρχοι με τις τακτικές Πατούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
Ο κ. Κωνσταντέλλος επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περιφερειάρχης, «καναλάρχης», τώρα και… «ραδιοφωνάρχης»
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε δαπάνη ύψους 145.230 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας τριετούς διάρκειας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Νέου Ηρακλείου και του δημοτικού...
Περιφερειάρχης, «καναλάρχης», τώρα και… «ραδιοφωνάρχης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
Επικοινωνιακή καταιγίδα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, έως και την... επίλυση των αδιεξόδων σχετικά με τη χωροθέτηση των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων ξεκινάει ο περιφερειάρχης Αττικής.
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής
Εγκρίθηκε άρον άρον η καύση ανεπεξέργαστων απορριμμάτων ως «απάντηση» στην ταφή για άγνωστο «μεταβατικό» χρονικό διάστημα από την Εκτελεστική Επιτροπή του αρμόδιου φορέα.
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας