Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο λόγος της επιστροφής της τεχνικής μελέτης από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης φέρεται πως είναι ο εντοπισμός από το ΥΠΑΠΕΝ μιας σωρείας παραλείψεων κενών και  σοβαρών προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και το περιβάλλον. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο ζήτησε την άμεση συμμόρφωση της εταιρείας στα ζητήματα που έθεσε. 

Η εταιρεία είχε καταθέσει τον φάκελο της μελέτης πριν τρία χρόνια και αφορούσε την κατασκευή της Μονάδας Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο, στο Στρατώνι. 

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αδειοδοτήθηκε το 2011. Σύμφωνα με την μελέτη που είχε καταθέσει θα έπρεπε εντός των τριών τελευταίων χρόνων να κατασκευάσει στο Στρατώνι μια πιλοτική μονάδα ημιβιομηχανικού τύπου στην οποία θα έκανε δοκιμές και μελέτες, θα υπέβαλε στην πολιτεία τα στοιχεία που θα προέκυπταν και στη συνέχεια θα αδειοδοτούνταν για την κατασκευή της κανονικής μονάδας.