Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συντριπτικό ποσοστό υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας καταγράφει δημοσκόπηση που φιλοξενείται στον Κυριακάτικο Τύπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το «Βήμα της Κυριακής» το 74,5% των Ελλήνων, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, με μόνο ένα ποσοστό 19,7% να διαφωνεί.

Την ίδια ώρα ένα ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Επίσης, ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί λόγω των εσφαλμένων επιλογών της στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 47% θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί, ενώ το 43,9% υποστηρίζει ότι έχει ενισχυθεί.