Κάτι παραπάνω από προβληματισμό προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Βασίλη Φεύγα για επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη Ν.Δ., αλλά και αλλαγή του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς, χθες, τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και η Ζωή Ράπτη δήλωσαν δημοσίως πως θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος.
Για το θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει μια διφορούμενη απάντηση.
«Δεν είναι παράλογες οι τοποθετήσεις του κυρίου Πέτσα και της κυρίας Ράπτη» είπε αρχικά και συμπλήρωσε «και εγώ δεν θα μείνω στην ουσία όσων είπε ο κύριος Φεύγας, όσο στον τρόπο».
Στη συνέχεια τόνισε «η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη, γιατί ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά ακούγονται με έναν τρόπο που αρμόζει στην παράταξη αυτή, που είναι η λειτουργία των οργάνων. Ο κύριος Φεύγας ανήκει σε ένα σημαντικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας, το Διαγραμματειακό και, εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά μπορούν να ειπωθούν στο πλαίσιο του διαλόγου. Καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτές μπορούν να εκφράζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν έχω κάτι παραπάνω να σας πω. Ισχύουν όσα είπα στην τελευταία ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό και κάτι περισσότερο. Μένουμε εκεί. Δεν αξιολογείται ως σοβαρή αυτή η παρέμβαση και προχωράμε παρακάτω.
