Στη Γαλλία και καλά στην υγεία της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η επτάχρονη Βαλεντίν, με καταγωγή από το Κονγκό, της οποίας η εξαφάνιση από το Παγκράτι είχε δηλωθεί στις 23 Δεκεμβρίου.
Ο πατέρας της ομολόγησε πως έστειλε ο ίδιος το παιδί του στην αδελφή της γυναίκας του, στη Γαλλία, προκειμένου να έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ είπε ψέματα στην αστυνομία, διότι φοβήθηκε και γι’ αυτό δήλωσε την εξαφάνισή του.
Για την αναχώρηση του παιδιού, χρησιμοποιήθηκε άλλο διαβατήριο. Επιπλέον ο πατέρας της, είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να ταξιδέψει και ο ίδιος σήμερα στη Γαλλία.
Η αναχώρησή του απετράπη, λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές. Συγκεκριμένα, ο πατέρας της μικρής οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Επίσης, σήμερα, προσήλθε στις αρχές μια γυναίκα, η οποία δήλωσε πως είναι η μητέρα της Βαλεντίν.
Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.
