ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ρίχνοντας κινηματογραφικό φως στο σκοτάδι της κράτησης: μια διαφορετική εκδήλωση, με προβολή ταινιών για την κινηματογραφική εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης, αλλά και παρουσίαση του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου Πάτρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται σήμερα στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38-40), με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι ταινίες του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του Νεανικού Πλάνου με τίτλο «Cine Φως στα κελιά των κρατουμένων» και συγκεκριμένα η βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ «Tre Maison Dasan» της Denali Tiller (ΗΠΑ 2018, 94’) και η μικρού μήκους ταινία ντοκιμαντέρ «Πλάνα απ’ έξω» (Ελλάδα 2019, 15’), την οποία δημιούργησαν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι στο προαναφερθέν κέντρο κράτησης.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν η υπεύθυνη σκηνοθέτις του εργαστηρίου ντοκιμαντέρ, ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και εκπρόσωποι από τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Σημειώνεται ότι η κινηματογραφική εκπαίδευση ήταν μια πρωτοβουλία του Νεανικού Πλάνου που είχε την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του «Προγράμματος Πρόληψης και Κοινωνικής Υποστήριξης Νέων σε Κίνδυνο».