Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμφανίζεται θύμα, επιτίθεται ξανά στην κυβέρνηση

Βαγγέλης Μαρινάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εμφανίζεται θύμα, επιτίθεται ξανά στην κυβέρνηση

  • A-
  • A+

Σε μια συνέντευξη, με αμιγώς πολιτικό περιεχόμενο, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε σκευωρία τα περί εμπλοκής του στην υπόθεση Noor One, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό αποκαλώντας τον «ψεύτη» και επανέφερε τα σενάρια για μεσολάβηση του Νίκου Παππά στο δάνειο Καλογρίτσα.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» στον Alpha, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ίδιος δεν θα πάει σε δίκη. «Δεν έχω καμία σχέση» είπε και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περί σκευωρίας έφερε το εξής παράδειγμα:

«Μια εφημερίδα αγοράζει χαρτί απαραίτητο για να τυπωθεί. Ένας τηλεοπτικός σταθμός χρειάζεται πολλές κάμερες να αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης σταθμού ή εφημερίδας διαλέγει ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί και συμφωνεί ένα τίμημα στο να αγοράσει χαρτί. Το οποίο μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα και γίνεται η παραλαβή χαρτιού. Μετά από ένα χρόνο η εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε χαρτί, εμπλέκεται με μια υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη του καναλιού ή της εφημερίδας που αγόρασε χαρτί;

Στη δική μας περίπτωση, από την εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο έγιναν δυο εμβάσματα σε μια εταιρεία κάτω στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία της εταιρείας μας, τα οποία παραδόθηκαν κιόλας. Μετά από 14-15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας είχε εμπλοκή σε μια μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών. Αυτό είναι όλο».

Όπως ανέφερε, «αυτά έχουν ελεγχθεί πάρα πολλές φορές» από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, δικηγόρους, ορκωτούς λογιστές και «δεν έχει βρεθεί τα παραμικρό».

«Πετρέλαιο αγοράζαμε, δεν είχαμε σχέση με όλα αυτά. Επίσης έχει γίνει ένα δικαστήριο, έχουν εξεταστεί πολλοί μάρτυρες, το όνομα το δικό μου και της εταιρείας μου δεν υπάρχει πουθενά», είπε.

Στο ερώτημα αν έχει θέμα να γίνει δίκη είπε ότι: Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ ούτε καν σε δίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη πρόκειται για «στημένη σκευωρία από ανθρώπους για να μας κάνουν κακό και να φτιάξουν ατζέντα που χρησιμοποιούν σήμερα».

Σε ό,τι αφορά τα στημένα, για τα οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε λόγο για μια «πονεμένη ιστορία» και ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

«Θα δούμε σε λίγο καιρό ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί και ποιοι όχι, είναι μια πονεμένη στόρια που επανέρχεται, τελειώνει, ξανάρχεται, δεν υπάρχει ουδεμιά ανάμειξη δική μου σε αυτά», πρόσθεσε.

Επιμένει για Καλογρίτσα

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που είχε ήδη κάνει περί κυβερνητικής παρέμβασης για δανειοδότηση στον κ. Καλογρίτσα, ο Β. Μαρινάκης επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες» και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

«Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε επίσημα στο γραφείο μου, όχι από την πίσω πόρτα, από την κανονική, τον υποδέχθηκαν, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφάλειας και τίποτα παραπάνω» είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο φάκελος του «ήταν αψεγάδιαστος» και επειδή, όπως είπε, «ήξεραν από πού προέρχονται τα χρήματα, έφτασαν στο σημείο να μου στείλουν τον Καλογρίτσα».

«Ο κ. Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, το ραντεβού το έκλεισε ο κ. Παππάς με εντολή του κ. Τσίπρα όπως μου είχε πει, γιατί δεν έκανε τίποτα χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, με σκοπό να χρηματοδοτήσω τον κ. Καλογρίτσα», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη «συζητάνε για βρώμικο χρήμα, για χρηματοδότηση Ν.Δ., μόνο και μόνο για να έχουν μια ατζέντα να πάνε στις εκλογές».

Επίθεση στον πρωθυπουργό

Ο Β. Μαρινάκης αποκάλεσε «ψεύτη» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι «τον βολεύει» να χρησιμοποιεί ψέμματα για την ατζέντα του.

Ειδικά για την κατηγορία ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ. απάντησε ότι: «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Βέβαια, τον βολεύει τον πρωθυπουργό να το χρησιμοποιεί αυτό…»

Παράλληλα, επικαλέστηκε τα γνωστά fake news περί σχέσεων της οικογένειας του πρωθυπουργού με τη χούντα, αφήνοντας αιχμές για πλουτισμό εκείνη την εποχή.

«Λίγο πριν γεννηθεί ο Τσίπρας, και όταν γεννήθηκε πιστεύω ότι γύρω στο 1974 πρέπει να έχει γεννηθεί, οι εταιρείες του πατέρα του κυρίου Τσίπρα και του θείου του ήταν είχαν πολύ μεγάλα κέρδη πολλά εκατομμύρια για την εποχή που αυτό είχε να κάνει με δουλειές τις οποίες που έπαιρναν από τη χούντα … Άρα για αυτό το λόγο δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα περήφανος και αυτό το είδαν όλοι οι Έλληνες….Είδαμε ένα γεγονός είδαμε τους ισολογισμούς ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της χούντας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης τον κατηγόρησε ότι παραβιάζει τον νόμο επειδή αναφέρεται στη δικαστική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

«Οπότε ένας πρωθυπουργός που ακούμε σχεδόν κάθε μέρα να μιλάει για την υπόθεση μου για να φτιάξει ατζέντα και να καλύψει ανυπαρξία σε πολλά θέματα, είναι επικίνδυνος για τον τόπο», είπε.

Στην πρεμούρα του δε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό ενέπλεξε και την «Εφ.Συν.» λέγοντας πως μαζί με άλλα μέσα ελέγχεται από την κυβέρνηση.

«Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για επτά εφημερίδες, ότι ελέγχω επτά εφημερίδες... Για άλλη μία φορά μπερδεύτηκε με τον εαυτό του γιατί ο Αλέξης ο ψεύτης ελέγχει 7 εφημερίδες. Ξέρετε ποιες είναι αυτές εγώ θα μιλήσω με ονόματα και συγκεκριμένα όχι με αοριστολογίες : είναι η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι η Αυγή, είναι η Νέα Σελίδα, είναι το Ντοκουμέντο, είναι η Δημοκρατία , είναι η Espresso και το Έθνος».

Για Μητσοτάκη και Ν.Δ.

Για τις σχέσεις του με τη Ν.Δ. αρνήθηκε ότι την έχει χρηματοδοτήσει, πέρα από κάποια δωρεά που έκανε για κάποια κλιματιστικά.

Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρνήθηκε επίσης ότι τον έχει φιλοξενήσει στο σκάφος του και είπε ότι μαζί του έχει μόνο τυπικές σχέσεις και πως τον έχει δει λίγες φορές. Όπως σημείωσε είναι κουμπάρος με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ουδέποτε εγώ έχω φιλοξενήσει τον κύριο Μητσοτάκη και όπως σας είπα τον έχω δει και ελάχιστες φορές», είπε.

Κληθείς δε να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Noor One είπε: «όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor One άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ», ενώ χαρακτήρισε το όλο θέμα «κουραστικό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η «μηχανή» του κ. Μαρινάκη
Τι κρύβει η δανειοδότηση εταιρειών του ομίλου «Παραπολιτικών» με προσωπική εγγύηση Μαρινάκη, όπως προκύπτει από πόρισμα της Βουλής, και πώς συνδέεται με την υπόθεση του πρακτορείου «Αργος» που εξετάζει η...
Η «μηχανή» του κ. Μαρινάκη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Ν. Παππάς απαντά στις κατηγορίες Μαρινάκη
«Προφανώς και δεν έγινε» απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι «ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και...
Ο Ν. Παππάς απαντά στις κατηγορίες Μαρινάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιθετική απολογία Μαρινάκη
Σε μία από τις χειρότερες στιγμές του ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε χθες στο στούντιο του REAL FM τον «εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού» Βαγγέλη Μαρινάκη. Εμφανώς τρακαρισμένος ο έμπειρος δημοσιογράφος...
Επιθετική απολογία Μαρινάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλίμα σκανδαλολογίας εις βάρος της κυβέρνησης καλλιεργεί ο Μαρινάκης
Γερά στο προεκλογικό παιχνίδι μπαίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ακολουθώντας το γνωστό κλίμα σκανδαλολογίας της αντιπολίτευσης.
Κλίμα σκανδαλολογίας εις βάρος της κυβέρνησης καλλιεργεί ο Μαρινάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτωσαν οι ανακριτές
Δεκτό έγινε τελικά το αίτημα παραίτησης και της δεύτερης δικαστικής λειτουργού που ανέλαβε την κύρια ανάκριση στη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βαγγ. Μαρινάκη για την υπόθεση του «Noor One».
Τρίτωσαν οι ανακριτές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Περιφρονώντας την Ιστορία
Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά, την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης δώρισε στη μνήμη του πατέρα του, ο εφοπλιστής έκανε ένα διάγγελμα συγκρίνοντας τον εαυτό του με μεγάλες μορφές της Ιστορίας.
Περιφρονώντας την Ιστορία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας