Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας ή 217 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.
Ευθ. Λέκκας: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας
Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία διατύπωσε (Πρακτορείο 104,9 FM) o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
«Παρακολουθώντας τη δραστηριότητα που υπήρχε στον χώρο της Ηλείας θεωρώ ότι τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά», τόνισε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε: «Είχαμε τρεις σεισμικές δονήσεις τη Δευτέρα το απόγευμα, δονήσεις που ουσιαστικά δεν είχαν μέγεθος πάνω από πέντε (σ.σ βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ) και ήταν της τάξεως των τεσσάρων μέχρι και πέντε βαθμών. Ήταν μια παρατεταμένη σεισμικότητα στην περιοχή, η οποία θα εκδηλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και βέβαια δεν θα πάμε μάλλον σε μεγαλύτερα μεγέθη, μεγέθη που θα υπερβαίνουν τα 5 Ρίχτερ».
Ο κ. Λέκκας εξήγησε πως πρόκειται για τοπικούς σεισμούς με μικρό εστιακό βάθος και γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται άμεσα αντιληπτοί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και όταν ο κόσμος ησυχάζει.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας επεσήμανε πως οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της Ηλείας «είναι συνηθισμένοι και ακόμη και αν ενοχλούνται σε κάποιο βαθμό, θεωρούν πως οι συγκεκριμένες διεργασίες που εξελίσσονται είναι μέρος της ζωής τους».
