Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και από το πρωί σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά από αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς, με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νότια ηπειρωτικά από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 και στην Κρήτη από 14 έως 25.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 Μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 Μποφόρ.
Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.
Στη Αττική νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μπόρες και πιθανώς καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς.
Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή μπόρες και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως έως το ξημέρωμα και μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.
► Προγνώσεις καιρού κατά τόπους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Πηγή: meteo.gr
