Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε τελικά τις έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών που χθες τα ξημερώματα επιτέθηκαν με χειροβομβίδα σε εστιατόριο στην Καστέλα. Η επίθεση εκτιμάται ότι σημειώθηκε στις 2.30 το πρωί και στο στόχαστρο των δραστών βρέθηκε το εστιατόριο επί της οδού Παπαναστασίου 63 στον Πειραιά, πάνω από το Μικρολίμανο.

Η έκρηξη που σημειώθηκε δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με συνέπεια να μην ειδοποιηθούν αμέσως οι αστυνομικές αρχές. Η σχετική ενημέρωση έγινε το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πήγε να το ανοίξει και διαπίστωσε τις ζημιές που είχαν προκληθεί στην είσοδο και στον προθάλαμο του εστιατορίου.

Το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μπαρ-εστιατόριο που είχε γίνει στόχος εμπρησμού πριν από ενάμιση χρόνο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι δεν είχε προστριβές με κανέναν κι ότι πρώτη φορά και για άγνωστους λόγους η επιχείρησή του γίνεται στόχος.

Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή του Μικρολίμανου, αλλά δεν βρίσκεται στην παραλιακή «εμπόλεμη» ζώνη της νύχτας. Είναι, επίσης, βέβαιο ότι μέχρι στιγμής -και μετά τα γνωστά βίαια και ένοπλα περιστατικά- δεν είναι ακόμα φανερή η αστυνομική προστασία της περιοχής τις επίμαχες νυχτερινές ώρες. Αντίθετα, τα πρωινά πολλοί αστυνομικοί απολαμβάνουν τον καφέ τους στα καφέ του Μικρολίμανου που «απότομα» τα βράδια μεταμορφώνονται σε θορυβώδη ξενυχτάδικα με μπράβους, παράνομα πάρκινγκ κ.λπ.