Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες δυσκολίες η τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών στους περίπου 86.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Τα θέματα των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας κρίνονται αντίστοιχα των δυνατοτήτων των διαγωνιζομένων με τα Μαθηματικά μάλιστα να είναι ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι.

Βέβαια, επειδή πρόκειται για μαθήματα που επιλέγονται τα μεν Μαθηματικά από υποψηφίους θεωρητικών σχολών, η δε Ιστορία από λίγους υποψηφίους, θεωρείται αυτονόητο πως είναι εκ προοιμίου αυξημένος ο δείκτης δυσκολίας και απαιτείται καλή προετοιμασία.

Ειδικότερα, για τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, η Μαθηματική Εταιρεία εκτιμά πως: Στα θεματα Α, Β, Γ, ελέγχονται (αντιστοίχως) η γνώση της θεωρίας, βασικές γνώσεις Στατιστικής και βασικές γνώσεις Ανάλυσης, ενώ στο Δ ελέγχονται βασικές γνώσεις Πιθανοτήτων με σαφώς δυσκολότερο το Ερώτημα Δ3.

Η γενική διαπίστωση, πάντως, είναι πως τα θέματα κρίνονται ευκολότερα σε σχέση με τα περσινά για τους μαθητές που επιλέγουν το μάθημα.

Για την Ιστορία Γενικής Παιδείας, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ανακοίνωσε τα εξής: «Τα θέματα των εξετάσεων Ιστορίας Α΄ και Β΄ γενικώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εξετάσεων.

Στο Β2, β θα μπορούσε να δοθεί η φράση «ανάπτυξη του εθνικισμού» αντί «αναθεωρητική κίνηση».

Στο Γ1 θα μπορούσε να δοθεί ως πηγή ένα κείμενο με σαφέστερες τις

ιδεολογικές αρχές του φασισμού.

Επισημαίνεται επίσης ότι το δεύτερο μέρος της εξέτασης δεν καλύπτει μεγάλο εύρος της εξεταστέας ύλης».

Αν και δεν είναι εύκολο να δοθεί μια γενική εκτίμηση για τα φετινά θέματα, θα μπορούσε να επισημανθεί πως φέτος, τα περισσότερα μαθήματα προσανατολισμού ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει πτωτικές τάσεις σε ομάδες σχολών δημοφιλών και μεσαίων.

Στις υψηλόβαθμες δεν αποκλείεται να συγκρατηθεί η πτώση καθώς έχει γίνει περικοπή των εισακτέων.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ.