Σε μια αδιανόητη καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, εξακολουθούσε να λειτουργεί ενώ είχε ξεσπάσει φωτιά στο λεβητοστάσιο και ταυτόχρονα δεν κάλεσε καν την πυροσβεστική.
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο, το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται για σοβαρές παρανομίες, όχι μόνο δεν κάλεσε την πυροσβεστική, υπό τον φόβο ότι θα εκτεθεί σε έλεγχο, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε φωτιά, ισχυριζόμενο ότι έγινε άσκηση πυρκαγιάς.
Την ίδια στιγμή «καπνοί είχαν περικυκλώσει το χώρο και είχαν εισβάλει στις μαθητικές αίθουσες» σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη φορά η διοίκηση του ξεπέρασε τα όρια».
«Αν η καταγγελία ευσταθεί, τότε συνειδητά κάποιοι έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων μαθητών» τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει ότι με βάση τις αρμόδιες εποπτικές αρχές δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Καταλήγοντας, η ΟΙΕΛΕ τονίζει: «Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, και για τα μάτια του κόσμου, ξεκινούν διαδικασίες τύπου ΕΔΕ, που καταλήγουν στο αρχείο για να μη θιγεί ο ισχυρός επιχειρηματίας. Σε περίπτωση που έχουμε πάλι μια ανάλογη εξέλιξη θα δώσουμε τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα και θα ζητήσουμε την ποινική δίωξή τους».
