Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Φτάσαμε τις 42 ημέρες που ο μικρός μαθητής του 7ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών απουσιάζει από τα μαθήματα, τους φίλους του, την τάξη του» τονίζει ο σύλλογος «Σωκράτης», που επικρίνει την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, γιατί βάφτισε «λύση το κουκούλωμα του προβλήματος, μεταφέροντας τον μαθητή στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών», και το ότι «οι μαθητές μας θεωρούνται μαθητές β’ κατηγορίας για τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας. Προτείνουν ως «φάρμακο» αυτό που είναι «φαρμάκι» για τα παιδιά, μην υπολογίζοντας ούτε την υγεία ούτε την ασφάλειά τους».

Ο σύλλογος καταγγέλλει πως το κτήριο του 6ου Δημοτικού είναι εντελώς ακατάλληλο, ανισόπεδο, με πολλές σκάλες και χωρίς ασανσέρ. «Για ένα παιδί λοιπόν όπως ο Γιώργος είναι πολλαπλά ακατάλληλο. Ταυτόχρονα, πληροφορηθήκαμε πως το 6ο Δημοτικό (μαζί με το 12ο με το οποίο συστεγάζεται) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του μέχρι νεοτέρας (Αριθ. Απόφασης 1091, Δήμου Αχαρνών)».

«Ως πότε θα αδιαφορούν για τους μαθητές μας; Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να ενδιαφερθούν ουσιαστικά με τον μικρό μαθητή;» διερωτάται ο σύλλογος, που ζητά εξηγήσεις, όπως επίσης «να επιστρέψει ο μαθητής στο σχολείο του με την απαραίτητη βοήθεια σχολικής νοσηλεύτριας, να μην γίνει άλλο “μπαλάκι” ανάμεσα σε σχολεία που δεν έχουν αυτή τη ζωτικής σημασίας βοήθεια και σε σχολεία που είναι ακατάλληλα και για τον ίδιο και για όλους τους μαθητές. Απαιτούμε να επιστρέψει μαζί του στο σχολείο του και ο μικρός αδερφός του, που τόσο αυθαίρετα, παράνομα και παράλογα μετακινήθηκε κι εκείνος στο 6ο Δημοτικό».

«Να σταματήσει εδώ και τώρα ο αποπροσανατολισμός με τη μεταφορά ευθυνών ανάμεσα στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Παιδείας και να παρθεί απόφαση σε παιδαγωγική βάση, για την κάλυψη των αναγκών του μαθητή. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Από σήμερα ο Σύλλογός μας θα κινηθεί και νομικά προς κάθε υπεύθυνο-ανεύθυνο που εγκληματεί απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Εδώ και τώρα πίσω στο σχολείο τους οι μαθητές» καταλήγει η ανακοίνωση.