Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι και ήδη άρχισαν τα προβλήματα στα σχολεία που καλούνται να λειτουργήσουν σε πολλές περιπτώσεις με τάξεις σε συνθήκες συνωστισμού.

Έτσι, πέρα από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου όπου είχε ήδη γίνει γνωστό πως κλείνει για 10 ημέρες το τμήμα του μαθητή που βρέθηκε θετικός στον ιό, υπάρχουν κι άλλα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων στο περιβάλλον μαθητών και μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κάτωθι σχολεία και τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους:

Σχολείο/ΔομήΠεριοχήΔιεύθυνσηΑναστολή έως καιΠαρατηρήσεις:
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 13β27-09-2020 
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝΗΡΑΚΛΕΙΟΥΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 7027-09-2020 
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣΠΥΡΓΟΥΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 3927-09-2020Αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥΛΗΜΝΟΥΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ18-09-2020 
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥΛΗΜΝΟΥΚΑΛΛΙΘΕΑ ΛΗΜΝΟΥ18-09-2020 
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗ 218-09-2020 

Σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με εξαίρεση τις ώρες της γυμναστικής.

Από σήμερα οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, θα λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Απολύμανση στο 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας

«Την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων», ζήτησε από τον ΕΟΔΥ, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με τον δήμο, «επικοινώνησε σήμερα το πρωί με υπεύθυνους του οργανισμού και ενημέρωσε για το κρούσμα κορονοϊού σε γονέα μαθητή του 2ου γενικού λυκείου στην Πάτρα.»

Αμέσως μετά, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «ο αντιδήμαρχος Παιδείας μαζί με τον υπεύθυνο για τον Covid-19 της αντιδημαρχίας Παιδείας, επισκέφθηκαν το σχολείο, συναντήθηκαν με την διευθύντρια και τον σύλλογο καθηγητών και τους ενημέρωσαν για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.»

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, «συνεργείο του δήμου πραγματοποίησε καθαρισμό και απολύμανση των εξωτερικών χώρων του σχολείου, ενώ εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση των εσωτερικών χώρων του σχολείου.»