Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για ψευδείς δηλώσεις κατηγορεί την Νίκη Κεραμέως της Νέας Δημοκρατίας το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή συνέντευξη Τύπου όπου η αρμόδια τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου από τον κ. Γαβρόγλου.

Το υπουργείο κάνει λόγο για «δηλώσεις σε… δραματικούς τόνους» και την κατηγορεί πως όχι μόνο έχει άγνοια για τα θέματα της Παιδείας, αλλά καταφεύγει και  σε ψεύδη προκειμένου να «δικαιολογήσει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που έχει επιλέξει η Ν.Δ. για τον χώρο της Παιδείας».

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «έχει ενδιαφέρον η άρνηση της Ν.Δ. στην ίδρυση Νομικής Σχολής και Γεωπονικής Σχολής στην Πάτρα με το επιχείρημα ότι «η εκπαίδευση πρέπει να βρίσκεται σε βηματισμό με την αγορά εργασίας». Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, το πρόγραμμα της Ν.Δ. λέει ότι η αγορά εργασίας «χωρά» τους αποφοίτους ιδιωτικών πανεπιστημίων, όχι όμως τους πτυχιούχους των δημοσίων πανεπιστημίων, που πρέπει δραστικά να μειωθούν. Προφανώς, για να εξασφαλιστούν «πελάτες» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την τομεάρχη Παιδείας το υπουργείο Παιδείας σχολιάζει ότι «επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την ανυπαρξία της Γ Λυκείου και τον εκφυλισμό της μαθησιακής διαδικασίας στο Λύκειο και, για αυτόν τον λόγο, μαζί με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων υπερθεμάτισαν στη χθεσινή ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής υπέρ της παραμονής της σημερινής κατάστασης».

«Οφείλουμε, όμως, να αναρωτηθούμε: κατανοεί αυτά που διαβάζει στα νομοσχέδια η κ. Τομεάρχης και καταφεύγει σε συνειδητή διαστρέβλωση ή τα διαβάζει και δεν τα κατανοεί; Μπορεί και τα δύο. Πάντως σίγουρα ακολουθεί την άγνοια του κ. Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα ο οποίος και χθες επιδόθηκε σε έναν καταιγισμό κατηγοριών ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Και το σημαντικότερο: Γιατί η Ν.Δ. έχει επιδοθεί σε μία υπερδραστηριότητα και φωνασκίες τις τελευταίες μέρες για το νομοσχέδιο; Τι είναι το καινούργιο που να δικαιολογεί τέτοια έλλειψη ψυχραιμίας; Η απάντηση είναι απλή: δεν πίστευε ότι η Κυβέρνηση θα κατάφερνε να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και για την Γ’ Λυκείου με τέτοια εντυπωσιακή για τα δεδομένα του εγχειρήματος συναίνεση» καταλήγει η ανακοίνωση.