Ομαλά έληξε, χθες, η τελευταία ημέρα εξέτασης στα μαθήματα προσανατολισμού. Λατινικά, Χημεία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας είχαν θέματα βατά, κλιμακούμενης δυσκολίας και την προσοχή που απαιτείται στα μαθήματα της κατηγορίας αυτής.
Αναλυτικότερα, τα Λατινικά, όπως σχεδόν κατά κανόνα, δεν επιφύλασσαν καμία δυσάρεστη έκπληξη.
Με κείμενα από τη γνωστή περιορισμένη ύλη του βιβλίου και με βατές γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις. Η Χημεία, με λίγο μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας, αν και είχε αναμενόμενα ζητούμενα, απαιτούσε περισσότερη προσοχή σε ορισμένα θέματα.
Αντιστοίχως, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, κατά γενική εκτίμηση, είχαν εύκολα θέματα αλλά με ορισμένες μικρές παγίδες που θα κρίνουν τους αρίστους.
Αναστάτωση στα Μουσικά Γυμνάσια
Λάθος αποτελέσματα, εξαιτίας μη έγκυρης ενημέρωσης του My school, εκδόθηκαν στα Μουσικά Γυμνάσια, με συνέπεια μαθητές που, ενώ περνούσαν στην επόμενη τάξη, είδαν ότι ήταν στη λίστα των αποτυχόντων.
Η αναστάτωση ήταν μεγάλη, αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ, καθώς αμέσως ειδοποιήθηκε το υπουργείο. Οπως διαπιστώθηκε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν φροντίσει να προβούν εγκαίρως στις απαραίτητες αλλαγές του αλγόριθμου στο My school. Αμεσα απεστάλη σχετική εγκύκλιος και σύντομα αναμένονται τα νέα αποτελέσματα.
Ο πανικός σε ορισμένες οικογένειες ήταν τόσος που η Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία, αφού ζητάει άμεση διόρθωση, επισημαίνει το απόλυτα αληθές: «Μαθητές και γονείς όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ένταση σε σημείο εξόντωσης».
