• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.2°C / 30.8°C
  1 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.6°C / 29.0°C
  1 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.0°C / 25.4°C
  1 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 23.1°C
  2 BF
  72%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.6°C / 25.6°C
  3 BF
  61%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.6°C / 28.3°C
  1 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.4°C / 23.4°C
  2 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 22.6°C
  2 BF
  33%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 30.5°C
  2 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 28.9°C
  1 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.1°C / 30.1°C
  2 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  2 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  69%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 22.5°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 22.5°C / 28.3°C
  1 BF
  46%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 29.3°C
  1 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  29°C 25.4°C / 31.0°C
  2 BF
  47%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.3°C / 27.7°C
  0 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.7°C / 29.0°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  2 BF
  42%
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την καταδίκη ναζισμού και φασισμού μαζί με τη ΧΑ, ζητούν οι απόστρατοι αστυνομικοί

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στην πολύχρονη δίκη της Χρυσής Αυγής, απευθύνει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. 

«Οι απόστρατοι δεν ξεχνάμε, ούτε τις προσκλήσεις τους στις επίσημες τελετές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ούτε τις περιηγήσεις τους με ελικόπτερα μαζί με υπουργούς  και βουλευτές στα ακριτικά μας νησιά, ούτε τη διαρκή προβολή των φασιστικών τους θέσεων από τα κρατικά ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Χρυσή Αυγή μολύνει με το δηλητήριο της ναζιστικής της ιδεολογίας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και τους αποστράτους», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Κίνηση. 

Η ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών

Να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με τη Χρυσή Αυγή

Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Παρότι, η οργάνωση αυτή βαρύνεται με πολλά εγκλήματα και σωρεία επιθέσεων σε βάρος εργαζόμενων και μεταναστών, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους-στελέχη της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, με ευθύνη του κράτους. 

Αρκετοί από αυτούς έχουν μεταπηδήσει ή δημιουργήσει οι ίδιοι άλλα φασιστικά οργανωτικά μορφώματα και εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού, του φασισμού στην κοινωνία μας. Άλλοι στο προσκήνιο και άλλοι στο παρασκήνιο, παραμένουν η χρήσιμη εφεδρεία ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, σε όσους παλεύουν και διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς φτώχεια, προσφυγιά και πολέμους. Διαπιστώνουμε, ως Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, ότι η μέχρι σήμερα μεταχείρισή τους από το κράτος σε σχέση με τα εγκλήματά τους είναι χαρακτηριστικά ήπια. Ακόμη και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στη δίκη που ολοκληρώνεται, δεν αναγνωρίζει ουσιαστικά την εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής που πηγάζει από την ίδια τη ναζιστική-φασιστική ιδεολογία της και από την οποία απορρέει και η παράνομη δράση της με τα τάγματα εφόδου.

Για όλα αυτά δεν μπορούμε να μην καταλογίσουμε ευθύνες στα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα. Εξυπηρετώντας τις δικές τους σκοπιμότητες, τουλάχιστον ανέχτηκαν την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής” ιδιαίτερα σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών και τους επέτρεψαν να λειτουργούν ως τρομοκράτες κατά του λαϊκού κινήματος. Οι απόστρατοι δεν ξεχνάμε, ούτε τις προσκλήσεις τους στις επίσημες τελετές των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, ούτε τις περιηγήσεις τους με ελικόπτερα μαζί με υπουργούς  και βουλευτές στα ακριτικά μας νησιά, ούτε τη διαρκή προβολή των φασιστικών τους θέσεων από τα κρατικά ΜΜΕ. 

Πολύ περισσότερο δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Χρυσή Αυγή μολύνει με το δηλητήριο της ναζιστικής της ιδεολογίας, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και τους αποστράτους. Είναι γνωστό ότι ειδικά στο χώρο της αστυνομίας, υπάρχουν θύλακες της ναζιστικής-φασιστικής ιδεολογίας. Αστυνομικοί μέλη της Χρυσής Αυγής αναδείχτηκαν μέχρι και πρόεδροι αστυνομικών ενώσεων. Η ένταση της καταστολής σε βάρος του λαού  και η καθυπόταξη κάθε λαϊκής αντίδρασης είναι πρώτιστο κήρυγμα και επιδίωξη των φασιστών. Αυτοί φούσκωναν τα μυαλά στις ειδικές κατασταλτικές μονάδες με την επίκληση εθνικιστικών αθλιοτήτων κατά των προσφύγων, των μεταναστών, του αγωνιζόμενου λαού. 

Ο χώρος των αποστράτων στελέχωσε τη Χρυσή Αυγή σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι κοινές δράσεις με τους συνδέσμους των αποστράτων, ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις μίσους κατά του λαού μας, είναι ο κανόνας. Όλοι αυτοί λησμόνησαν την ηρωική παρακαταθήκη των πατριωτών αστυνομικών που αγωνίστηκαν μαζί με το λαό στην Αντίσταση και έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στους χιλτερικούς ναζιφασίστες κατακτητές, την ιδεολογία και τα εγκλήματα των οποίων εξυμνεί η Χρυσή Αυγή.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών ζητούμε η καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης να είναι παραδειγματική. Στην ιστορική αυτή δίκη πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα-ράπισμα στο ναζισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, στη μισαλλοδοξία. Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από τη σαπίλα του ντουνιά. Το λαϊκό κίνημα έχει καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, κάθε φασιστική οργάνωση και το σύστημα που τις γεννά, με τον αγώνα του για κοινωνική αλληλεγγύη, ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Όμως, η δικαστική τιμωρία της πρέπει να αποτελέσει λαϊκή απαίτηση. Όχι μόνο για να δικαιωθεί ο δολοφονημένος από τη Χρυσή Αυγή Παύλος Φύσσας, όσοι χάθηκαν και όσοι υπέφεραν από τη ναζιστική οργάνωση, αλλά και για να δοθεί ένα ιστορικό μάθημα κατά του ναζισμού-φασισμού για που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. 

Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και της επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά δικαιώματα με τους αντιδραστικούς νόμους για τις διαδηλώσεις, για να πληρώσει ο λαός και τη νέα κρίση και να ανεχτεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η απομόνωση των ναζιστών και η απόρριψη της  φασιστικής ιδεολογίας στα σκουπίδια της ιστορίας, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε απόστρατο, κάθε έντιμο αστυνομικό, κάθε εργαζόμενο.  Το φασισμό τον τσακίζει ο αγώνας και η αλληλεγγύη του λαού.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας, η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεκάδες σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος οργανώνουν συγκέντρωση, απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Καλούμε λοιπόν, κάθε απόστρατο να βρεθεί την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη και ώρα 10.00 στη συγκέντρωση στη Λ. Αλεξάνδρας, έξω από το Σταθμό του Μετρό Αμπελόκηποι’.  

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η ερευνητική δημοσιογραφία απέναντι στον ναζισμό και το έγκλημα
Η «Εφ.Συν.» από το πρώτο της φύλλο αναζητούσε τον τρόπο για τη θεσμική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Στο ειδικό αυτό ένθετο έχουμε επιλέξει χαρακτηριστικά δημοσιεύματα για τη Χρυσή Αυγή.
Η ερευνητική δημοσιογραφία απέναντι στον ναζισμό και το έγκλημα
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Φυγοδικούν οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στη «Φαβέλα»
Ενταλμα σύλληψης για τους Σωτήρη Δεβελέκο και Ακη Θεοδώρου που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά των πέντε ατόμων στον ελεύθερο χώρο του Πειραιά.
Φυγοδικούν οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στη «Φαβέλα»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα έφεσης στις χαμηλές ποινές για τους Αιγύπτιους ψαράδες
Αίτημα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών καταθέτουν σήμερα οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων, προκειμένου να ασκηθεί έφεση στο σκέλος της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή που αφορά στην επίθεση σε βάρος...
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα έφεσης στις χαμηλές ποινές για τους Αιγύπτιους ψαράδες
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
O πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν για τις φυλακίσεις πρώην και νυν χρυσαυγιτών
Η φυλάκιση ξανά του Στεργιόπουλου και του Λιακόπουλου, των δύο δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, μαζί με τους άλλους 36 καταδικασθέντες για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, είναι μια...
O πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν για τις φυλακίσεις πρώην και νυν χρυσαυγιτών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας