Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το ψέμα του Κασιδιάρη είχε κοντά ποδάρια

Το φωτομοντάζ του Κασιδιάρη (μικρή φωτ.) έπεσε στο κενό. Η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.», με τον ίδιο να κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ, βρέθηκε στο κινητό του

Το ψέμα του Κασιδιάρη είχε κοντά ποδάρια

  • A-
  • A+

Αλαλη η υπεράσπιση παρακολουθούσε επί ώρες προχθές στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης να προβάλλονται ενώπιόν της αρχεία από τους υπολογιστές του υπαρχηγού Κασιδιάρη και του πυρηνάρχη Πατέλη, τα οποία επιβεβαιώνουν όσα μέχρι στιγμής η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αρνούνταν κάνοντας λόγο για συρραφές και ψευδομαρτυρίες.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία του Κασιδιάρη και άλλων συναγωνιστών του να κρατούν τη σημαία της Βέρμαχτ σε ορκωμοσία νέων μελών στις 21.12.2012, ντοκουμέντο που όταν το έφερε στο φως η «Εφ.Συν.», ο Κασιδιάρης έσπευσε να κάνει λόγο για φωτομοντάζ και εμφάνισε την ίδια φωτογραφία στην οποία όμως είχε αντικαταστήσει τη σβάστικα από τον κέλτικο σταυρό.

Και έρχεται τώρα ο ίδιος ο Κασιδιάρης να διαψεύσει τον εαυτό του, αφού η φωτογραφία που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.» είναι ίδια με εκείνη που βρέθηκε στο κινητό του.

Δεκάδες είναι, επίσης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Πατέλη και αποδεικνύουν όσα περιέγραφαν μέχρι στιγμής οι μάρτυρες κατηγορητηρίου, τους οποίους η Χ.Α. χαρακτήριζε ψευδομάρτυρες.

Ολα τα μέλη του τάγματος της Νίκαιας απαθανατίζονται να συμμετέχουν σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις μέρα και νύχτα, χαιρετούν ναζιστικά, στέκονται προσοχή μπροστά στους ανωτέρους τους, φωτογραφίζονται με όπλα και ορκίζονται «στο αίμα της προγονικής μας δόξας» ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε τον Αρχηγό ούτε ζωντανό ούτε νεκρό», αντίθετα θα προστατεύουν την «ιερή φλόγα της φυλής».

Ο πυρηνάρχης Πατέλης με όπλα

Πανταχού παρών ο δολοφόνος του Φύσσα, αυτόν που ο Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζει «περαστικό από τα 70 γραφεία της οργάνωσης» και όχι μόνο δεν ήταν περαστικός αλλά ως μέλος του πενταμελούς Νίκαιας -ιδιότητα που του αποδίδει ο ίδιος ο Πατέλης σε σχετική φωτογραφία- σκληραγωγείται, εκπαιδεύεται να χρησιμοποιεί όπλα και μαχαίρια, ορκίζεται να υλοποιήσει τις εντολές του Αρχηγού.

Ο Ρουπακιάς στα γραφεία της Νίκαιας

«Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα», φωνάζει σε ομιλία του ο Μιχαλολιάκος και το ίδιο σύνθημα επαναλαμβάνουν ο Ρουπακιάς και οι συναγωνιστές του στους δρόμους της Νίκαιας, σε στρατιωτική παράταξη και χτυπώντας τα κοντάρια στο έδαφος. «Πουτάνας γιοι αναρχικοί», φωνάζουν επίσης στοχοποιώντας τους ιδεολογικούς αντιπάλους τους.

Τάγμα εφόδου Νίκαιας. Από αριστερά, Καζαντζόγλου, Πατέλης, Τσακανίκας

Ο ίδιος ο Αρχηγός σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο περιγράφει τη Χ.Α. ως έναν πειθαρχημένο στρατό «που θα λειτουργήσει όπως πρέπει», ο Ι. Λαγός απευθύνεται στο τάγμα της Νίκαιας λέγοντας ότι «αν ακολουθείτε τις εντολές και είστε πειθαρχημένοι, μη σας νοιάζει τίποτα», ενώ για το Νο 2 της οργάνωσης, Χρ. Παππά, «στη Χ.Α. υπάρχει ιεραρχία, όχι κοινοβουλευτική, και αυτήν ακολουθούμε».

Μπροστά σε όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χ.Α. περιορίστηκαν να προβάλουν φωτογραφίες από δράσεις της οργάνωσης στις γειτονιές της Νίκαιας.

Ακόμα και αυτές οι δράσεις όμως, όπως η διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες, χρησιμοποιούνται από την οργάνωση ως μέσα προπαγάνδας για τη ναζιστική ιδεολογία τους.

Το «Sieg Heil»

Το τατουάζ του Ηλιόπουλου με το χιτλερικό σύνθημα

Χαρακτηριστικό ως προς τον ιδεολογικό φανατισμό τους είναι γραπτό μήνυμα στο κινητό του Κασιδιάρη (2.10.2012) που δίνει οδηγίες για το τατουάζ του Ηλιόπουλου «Sieg Heil»: «Αν με ρωτήσει στο πολύυυυυυ μέλλον κανείς... ήμουν 15 χρονών και πήγα να χτυπήσω ένα τατουάζ με εθνικιστικό σύνθημα. Είδα αυτό, μου είπαν σημαίνει “Ζήτω η Νίκη” και το χτύπησα γιατί με αντιπροσωπεύει σαν έννοια. Ούτε ήξερα ποιοι το χρησιμοποιούσαν».

«Το τατουάζ με το Sieg Heil το έκανα όταν ήμουν 15 χρονών. Οταν πήγα να το κάνω, δεν ήξερα ούτε τον Χίτλερ ούτε τη ναζιστική Γερμανία. Είδα λοιπόν ένα από τα σχέδια, το Sieg Heil, ρώτησα τι είναι, μου είπαν “Ζήτω η νίκη” και έτσι το έκανα», δήλωνε στις 20.5.2013 ο Ηλιόπουλος, ακολουθώντας με απόλυτη πειθαρχία τη γραμμή της οργάνωσης.

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου είναι ο Βουλδής»
Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη ναζιστική οργάνωση προέβη και σήμερα η πέμπτη προστατευόμενη μάρτυρας: το τηλεφώνημα απ' τον Αρχηγό, η «ιερή εντολή» του Κασιδιάρη, η δουλειά με μετανάστες που της πρότεινε ο...
«Το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου είναι ο Βουλδής»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δ. Ψαρράς: «Για τη Χρυσή Αυγή ο Φύσσας ήταν εχθρός»
Ατράνταχτες αποδείξεις για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης παρέθεσε και κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσής του ο Δημήτρης Ψαρράς. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η απάντηση του δημοσιογράφου της...
Δ. Ψαρράς: «Για τη Χρυσή Αυγή ο Φύσσας ήταν εχθρός»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατάθεση-καταπέλτης για την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης
Κόλαφος για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, «που ταυτίζεται με την εγκληματική οργάνωση και έχει ως βασικό πολιτικό μήνυμά της τη βία», ήταν η σημερινή κατάθεση του δημοσιογράφου της «Εφημερίδας των Συντακτών»,...
Κατάθεση-καταπέλτης για την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μάρτυρας με ασθενή μνήμη
Ο πρόεδρος των μικροπωλητών Μεσολογγίου έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την πρώτη κατάθεσή του για το «ντου» των χρυσαυγιτών υπό τον Κ. Μπαρμπαρούση στη λαϊκή αγορά της πόλης τον Σεπτέμβριο του 2012, αλλά όταν...
Μάρτυρας με ασθενή μνήμη
LIVE
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η πρόεδρος αποκαθιστά την αλήθεια για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες
Η Μαρία Λεπενιώτη ζήτησε διευκρινίσεις από την εισαγγελέα για την πρότασή της. Αύριο στις 11 η συνέχεια.
Η πρόεδρος αποκαθιστά την αλήθεια για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας