Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο μέρες πριν την σύγκλιση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να γνωμοδοτήσει για το επίμαχο θέμα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας Βασιλική Θάνου, υπεραμύνθηκε σήμερα το πρωί τη θέση της για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real FM).

Όπως δήλωσε η κ. Θάνου:«Τώρα λοιπόν, προϊόντος του χρόνου, μεγάλωσε τόσο πολύ η διάσταση μεταξύ της ηλικίας που προβλέπει το Σύνταγμα και της κοινωνικής πραγματικότητας και του προσδόκιμου ζωής, ώστε δικαίως θέτουν θέμα οι δικαστές. Η διάσταση αυτή έγινε εκρηκτική, θα μπορούσαμε να πούμε, το 2016 που σε όλο τον δημόσιο τομέα ανέβηκε το όριο από το 65ο στο 67ο».

Η τοποθέτηση αυτή της προέδρου του Αρείου Πάγου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη, ο οποίος έστειλε ανοιχτή επιστολή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει ως γενική συνέλευση συνδικαλιστικού σωματείου. Δεν επιτρέπεται να θέσει μόνο αυτή ένα ζήτημα που αφορά άμεσα μόνο τα μέλη της και που όχι μόνο δεν έχει ανακινηθεί από κάποιον άλλο ομόλογο φορέα, αλλά βρίσκει αντίθετο ολόκληρο τον πολιτικό και νομικό κόσμο. Για να μην μιλήσουμε για τους απλούς ανθρώπους, που σχολιάζουν στο διαδίκτυο και αμφισβητούν το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.

Εγώ, προσωπικά, αισθάνομαι προσβεβλημένος και μόνο από τη θέση του ζητήματος».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας προσδιόρισε την Ολομέλεια για την Τετάρτη εν μέσω εντόνων αντιδράσεων από δικαστικές ενώσεις, ενώ κατηγορηματικός ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονή, που έχει αποκλείσει την πιθανότητα να νομοθετήσει η κυβέρνηση για το θέμα αυτό, δεδομένης της σχετικής απαγορευτικής συνταγματικής διάταξης.