Απέρριψε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το αίτημα των δύο συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους.
Έτσι, στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου θα συζητηθούν στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων, οι οποίοι προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γειτονική χώρα.
Οι συνήγοροι ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των 8, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό πρέπει να γίνει προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου.
Άλλωστε, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των αξιωματικών στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα, οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν.
Αντίθετα, άλλη σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις.
Ο κ. Λιώγας υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Εφετών «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν.
