Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι 8 από τους 13 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής στα Εξάρχεια, που οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στον εισαγγελέα. Οι 8 νεαροί, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εκρήξεις, εμπρησμό και κατοχή εκρηκτικών.
Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι παραπέμπονται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Αλλοι δύο ανήλικοι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στα Εξάρχεια, το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες νεαροί δημιούργησαν πύρινα οδοφράγματα, ενώ στην οδό Στουρνάρη παραβιάστηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο οι νεαροί έβαλαν φωτιά και το έσπρωξαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, με τους νεαρούς να ανάβουν φωτιές, να στήνουν οδοφράγματα και να πετούν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής μετά το τέλος της πορείας φοιτητών και μαθητών, στο πλαίσιο της επετείου της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
