Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου μέχρι την 19η Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισαν σήμερα (Παρασκευή) σε έκτακτη γενική συνέλευση, τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Οι δικαστές διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, για το νομοσχέδιο για τον Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας, καθώς και για τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι αυτές του Μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστές για τις μειώσεις των αποδοχών τους, κ.λπ.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ψήφισμά της επισημαίνει ότι έχουν υπόψη τους την «κυβερνητική πρόθεση άμεσης ψήφισης νομοσχεδίου, με το οποίο θεσπίζεται γενικευμένο σύστημα υποχρεωτικών εξωδιοικητικών και εξωδικαστικών ενδικοφανών διαδικασιών επίλυσης διοικητικών διαφορών, μέσω αμφίβολου αμεροληψίας, χρονοβόρας, δαπανηρής και αναποτελεσματικής για τον Έλληνα πολίτη διαδικασίας, που αποτρέπει την προσφυγή του στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζουν:

Η «αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από υποθέσεις, μέσω του περιορισμού του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και της λόγω αυξημένου κόστους και άλλων πρακτικών αποτροπής των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και εν γένει υποστηρικτικών δομών των δικαστηρίων και δικαστών», «δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων».