Ένοχος κρίθηκε ένας 72χρονος συνταξιούχος ιερέας από το χωριό Τετράκωμο Άρτας για το βιασμό της ανήλικης κόρης, μιας γυναίκας η οποία κατά το χρόνο τέλεσης, φερόταν ως η ερωτική του σύντροφος.
Όπως μεταδίδει το ekklisiaonline.gr, στον ιερέα επιβλήθηκε ποινή κατ’ οίκον περιορισμού έξι ετών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένου και σε απόπειρα, και επίσης ποινή κατ’ οίκον περιορισμού έξι ετών για αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις τελεσθείσες σε διάφορους χρόνους από το 2007 έως και τον Ιούνιο του 2015. Οι ποινές επιβλήθηκαν στον ιερέα χωρίς αναστολή και θα εκτίσει συνολικό κατ’ οίκον περιορισμό εννέα ετών, κατά συγχώνευση. Η αρχική μορφή της ποινής ήταν κάθειρξη, λόγω όμως της προχωρημένης ηλικίας του, αυτή μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Στον άνδρα αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, απορρίφθηκε όμως η αντίστοιχη της έντιμης ατομικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και γενικά κοινωνικής ζωής πριν από την πράξη.
Πρωτόδικα το 2018, ο 72χρονος είχε απαλλαγεί των κατηγοριών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας, κατά της απόφασης όμως, είχε υποβληθεί έφεση από την αρμόδια Αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
