Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περίεργη διάρρηξη χθες στο γραφείο του προϊσταμένου της πολεοδομία της Σιθωνίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως «εξαφάνισαν φακέλους». Στο μεταξύ συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα πολεοδόμων που ενέκριναν, έναντι αμοιβής, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.

Σήμερα απολογούνται οι εννέα από τους 21 συλληφθέντες της υπόθεσης. Πρόκειται για τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης και Υπηρεσίας Δόμησης των δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας, όπως επίσης δύο μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Χθες το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν 12 ύποπτοι κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας διαδικασίας. Στη συντριπτική τους πλειονότητά είναι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και τοπογράφοι, που με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι – οι περισσότεροι με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου)-.

Σε τέσσερα πρόσωπα επιβλήθηκε, ανάλογα με την περίπτωση, χρηματική εγγύηση 5.000, 50.000 και 60.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη εγγύηση σε κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο (πολιτικός μηχανικός) και η αμέσως επόμενη σε συγγενικό πρόσωπο βασικού κατηγορούμενου, εκ των εμπλεκόμενων υπαλλήλων. Όλοι όσοι βρέθηκαν μέχρι στιγμής ενώπιον της ανακρίτριας, αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.

Η δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα αδικήματα της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της δωροληψίας – δωροδοκίας, της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις και συμμορία.