ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Εύα Παπαδοπούλου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά 4 προσώπων-επιχειρησιακών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για τους χειρισμούς και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο σημείο της μετωπικής σύγκρουσης, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την 28η Φεβρουαρίου του 2023.

Οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντεισαγγελέας Εφετών, έπειτα από τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων. Πέρα από τον πρώην περιφερειάρχη, οι διώξεις αφορούν και 3 στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν τις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με τη διαμόρφωση του χώρου μετά την τραγωδία.

Επειδή η διάταξη της Εισαγγελίας θεωρείται συναφής με τη μεγάλη δικογραφία των Τεμπών, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που συνεχίζει να χειρίζεται την υπόθεση. Είναι η δικογραφία στην οποία ο κ. Αγοραστός κατηγορείται ήδη για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου και οι ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση είχαν ζητήσει να συγχωνευτεί η δικογραφία σε βάρος του στη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν με αίτημά τους ενώπιον του ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη να γίνει σαφές αν ήταν νόμιμες οι ενέργειες που έγιναν, αλλοιώνοντας πλήρως το σκηνικό του εγκλήματος, σχεδόν αμέσως μετά τη μετωπική σύγκρουση.