Για ένα αδίκημα που δεν υπάρχει καν εδώ και 14 χρόνια σύρθηκε άδικα στα δικαστήρια η 19χρονη Ε., θύμα τράφικινγκ στην υπόθεση της Ηλιούπολης, που αναγκάστηκε χθες να υπερασπιστεί τον εαυτό της ως κατηγορούμενη. Η νεαρή επιζώσα, η οποία δικαζόταν για δύο αδικήματα -έπειτα από μήνυση του αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου, καταδικασμένου πρωτόδικα για σωματεμπορία- δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο. Στο ακροατήριο όμως ήταν δεκάδες αλληλέγγυοι που χειροκρότησαν, όταν, έπειτα από μία συνεδρίαση μόλις 15 λεπτών, η Ε. κηρύχθηκε αθώα από τους δικαστές.
Θα ήταν πρωτοφανές αν η απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ήταν διαφορετική. Πρωτοφανής όμως ήταν και η ίδια η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από τις εισαγγελικές αρχές, που προφανώς δεν παρατήρησαν καν ότι η «αξιόποινη πράξη» που της αποδόθηκε -δηλαδή ότι εκδιδόταν με αμοιβή χωρίς το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται σε ιατρικούς ελέγχους- θεωρείται πταίσμα και έχει καταργηθεί ήδη από το 2010!
Η 19χρονη δικάστηκε μόνο για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, πράξη που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της δικογραφίας και που προσδιορίστηκε σε διάστημα που συμπίπτει με τη χρονική περίοδο που ήταν αιχμάλωτη από τον κακοποιητή της. Η έδρα, προφανώς αποδεχόμενη πως οι αιτιάσεις του καταδικασμένου μαστροπού δεν ευσταθούν, αθώωσε την Ε. και για αυτό το πλημμέλημα.
