Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στις φυλακές οδηγείται –μετά την απολογία του– ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδερφό του την περασμένη Τρίτη, στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Κατά την απολογία του, ο νεαρός –που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας– επανέλαβε τους προανακριτικούς ισχυρισμούς του, δηλώνοντας συγκλονισμένος από τον θάνατο του αδελφού και υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, καθώς το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα έπειτα από ατύχημα που είχε, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό τραυματισμό προκάλεσε στον αδερφό του.

Νωρίτερα, στην ανακριτική λειτουργό κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης μέλη της οικογένειάς του και συγκεκριμένα τραγικές φιγούρες όπως η μητέρα και η γιαγιά του, οι οποίες, αφού ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους, απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή συγγενών τους, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκεται από νωρίς και η σύντροφός του, που ήταν η τρίτη μάρτυρας κατά σειρά, η οποία κατέθεσε υπέρ του.

Ωστόσο, τόσο η ανακρίτρια όσο και η εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του νεαρού. 

► Νωρίτερα, ε κλίμα οδύνης, στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε, παρουσία στενών συγγενών και φίλων, η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του 16χρονου, με στενούς συγγενείς και φίλους να λένε το τελευταίο «αντίο». Φίλοι του 16χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως η «ψυχή της παρέας», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

Οι συχνοί τσακωμοί και η μπλούζα

Όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες και μέλη της οικογένειάς του, φέρεται πως τα δύο αδέρφια τσακώνονταν συχνά. Μάλιστα, το 2022 είχαν συλληφθεί και οι δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, μετά από έναν άσχημο καυγά που είχαν.

Κανείς φαίνεται ότι δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μοιραίος θα ήταν αυτός ο τελευταίος τσακωμός για μια πραγματικά ασήμαντη αφορμή, όπως έχουν καταθέσει όλοι και ο 18χρονος, δηλαδή για μία μπλούζα.