Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο άνδρες, που φέρεται πως μετέφεραν και εξαφάνισαν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2002. Ο ανακριτής τους επέβαλε τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές τοn μήνα σε Αστυνομικό Tμήμα.

Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αρπαγής κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου, που τους απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της νέας έρευνας για την αρπαγή και τη δολοφονία του, που ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό των βασικών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Προηγήθηκε η απόρριψη των ενστάσεών τους, για ακυρότητα της διαδικασίας, από το αρμόδιο Συμβούλιο.

Η εν εξελίξει δικαστική έρευνα αφορά πρόσωπα που φαίνεται να ενεπλάκησαν και κυρίως εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του εγκέφαλου, της συζύγου του, η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη και για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, άλλων τεσσάρων προσώπων που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο έγκλημα καθώς και των δύο κατηγορούμενων που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες και σήμερα απολογήθηκαν.

Εντός των ημερών αναμένεται να απολογηθούν οι δύο γιοι τού καταδικασμένου ως εγκέφαλου της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν εν αποστρατεία αστυνομικούς στους οποίους αποδίδονται οι ίδιες κατηγορίες με αυτές για τις οποίες βρέθηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο ο 53χρονος και ο 54χρονος.

Ο άτυχος φοιτητής είχε χαθεί στις 9 Αυγούστου του 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Την επομένη η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους που ζητούσαν 620 χιλιάδες ευρώ λύτρα για την απελευθέρωση του γιου της.

Ο ισοβίτης, οικογενειακός φίλος τότε, είχε πείσει τη γυναίκα να μην ειδοποιήσει τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος, κερδίζοντας χρόνο για να καλύψει των ενόχων. Η σορός του Μάριου δεν βρέθηκε ποτέ.