Τον Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, επισκέφτηκε το πρωί η Γεωργία Μπίκα, που έχει καταγγείλει βιασμό της τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
Η νεαρή κοπέλα ζητά να ανοίξει και πάλι η υπόθεση μέσω αναίρεσης στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που ήταν απαλλακτικό για τον νεαρό (γόνο επιχειρηματικής οικογένειας) τον οποίο κατηγορεί για τον βιασμό της.
Η 24χρονη και ο νέος της δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, υπογράμμισαν ότι πρόκειται για την τελευταία τους ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αλλιώς θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Έξω από το δικαστήριο περιμέναν την Γεωργία αλληλέγγυες και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό της που και την διαμαρτυρία τους για την απόφαση της Δικαιοσύνης να θέσει στο αρχείο μια υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε διεθνείς έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας με πλοκάμια μέχρι την Κύπρο.
«Με τη Γεωργία ως τη δικαίωση» και «όχι στη συγκάλυψη» γράφουν μεταξύ άλλων τα πλακάτ των συγκεντρωμένων, που φώναξαν συνθήματα, όπως το εξής: «έχετε λεφτά, έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη».
«Να επανεξεταστούν πολλά στοιχεία αλλιώς θα γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό»
Βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο η Γεωργία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να αποδοθεί Δικαιοσύνη. «Από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό», είπε και τόνισε επίσης τα παρακάτω.
«Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».
«Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας» σημείωσε ο κ. Διαλυνάς υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να επανεξεταστούν πολλά στοιχεία. «Ισως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό» εκτίμησε εξηγώντας πως «αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».
