• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 23.4°C
  2 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.8°C / 23.9°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 18.2°C / 22.1°C
  1 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 14.9°C / 16.6°C
  1 BF
  78%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 19.1°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.0°C / 21.5°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.2°C / 17.9°C
  1 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 26.6°C
  2 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  84%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.4°C / 23.8°C
  2 BF
  83%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 20.7°C
  0 BF
  63%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.9°C / 21.7°C
  2 BF
  57%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  3 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.2°C / 23.8°C
  1 BF
  72%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.1°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.3°C / 23.9°C
  2 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  1 BF
  78%

Σειρά απαραίτητων ενεργειών ζητά ο Θ. Κουκάκης για την έρευνα της παρακολούθησής του

 • A-
 • A+
Στα ερωτήματα-«φωτιά» επανέρχεται ο δημοσιογράφος που καλεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, σε επείγουσες ενέργειες ώστε, μεταξύ άλλων, να διαπιστωθεί η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator, ποιος και γιατί τον παρακολουθούσε, αλλά και ποιος ζήτησε την τροποποίηση του νόμου περί απορρήτου για να μην μάθει ο ίδιος ότι είχε αρθεί το δικό του • Καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας ο Τέλλογλου, αφού ο εισαγγελέας ξεκινάει την έρευνά του όχι από τη χρήση του παράνομου λογισμικού αλλά από τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού το 2018

Χωρίς τέλος τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και υποκλοπών, που βάζει «φωτιά» στο κόμμα της κυβέρνησης, η οποία όπως αποδεικνύει σήμερα η «Εφ.Συν.» γνώριζε για παρακολουθήσεις εδώ και πολλούς μήνες και η οποία δεν αποκατέστησε τελικά την δυνατότητα ενημέρωσης των παρακολουθούμενων, την οποία η ίδια είχε καταργήσει.

Σήμερα ο Θανάσης Κουκάκης, που παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέσω του πανάκριβου κακόβουλου λογισμικού Predator για υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφάλειας επί 2,5 μήνες (20 Ιουνίου - 12 Αυγούστου 2020) την περίοδο που ερευνούσε υποθέσεις Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών, τονίζει πως ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση για μία σειρά από σοβαρές ενέργειες. 

Εν όψει της κλήσης του να καταθέσει στις 16 Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Απρίλιο έχει προχωρήσει στις σχετικές καταγγελίες, ο δημοσιογράφος καλεί τον δικαστικό λειτουργό να ζητήσει τη διάταξη της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου με την οποία διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ώστε να απαντηθούν το ποιος αιτήθηκε την παρακολούθησή του και με ποια αιτιολογία.

Ακόμα, ο κ. Κουκάκης απαιτεί ο Εισαγγελέας να προχωρήσει σε έλεγχο με αυτοψία και κατάσχεση όλων των σχετικών εγγράφων, των αρχείων καταγραφής ελέγχου και των μηχανημάτων των εταιρειών Intellexa και Krikel, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαθέτουν το Predator και σε ποιους το έχουν διαθέσει ή παραχωρήσει, να καλέσει άμεσα για εξέταση τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των εταιρειών Intellexa και Krikel για εξηγήσεις και τη χορήγηση όλων των σχετικών εγγράφων, αλλά και να ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών που έχει γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες (24/5) προκειμένου να αποκαλυφθούν οι διαδρομές των χρημάτων και η σύνδεση των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator.

«Ομοίως να ζητήσει την εισαγγελική διάταξη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή της παρακολούθησης μου, την ίδια ημέρα που αιτήθηκα στην ΑΔΑΕ να μου γνωστοποιηθεί αν παρακολουθούμαι (12/8/2020). Να ζητήσει τα πληροφοριακά δελτία με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μου και να διαπιστώσει σε ποιον διαβιβάστηκαν προς ενημέρωση. Μόνον έτσι θα αναδειχθεί ποιος πραγματικά ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες μου, αλλά και ποιος γνώριζε για την παρακολούθηση μου» υπογραμμίζει ο κ. Κουκάκης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να διερευνηθεί «ποιος ζήτησε εσπευσμένα την τροποποίηση του άρθρου 5 §9 του Ν. 2225/1994 στις 31.3.2021, προκειμένου να μην πληροφορηθώ από την ΑΔΑΕ πως το καλοκαίρι του 2020 είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου».

Καταθέτει σήμερα ο Τέλλογλου

 Από την πλευρά του ο κ. Ντογιάκος, για άγνωστο λόγο, ξεκινάει την έρευνά του όχι από τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator και τις πρόσφατες «πρωτοβουλίες» της ΕΥΠ, αλλά από τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2018 από κάποιον ιδιώτη, με αφορμή σχετικό τουίτ του Τέλου Τέλλογλου

Ο δημοσιογράφος καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας, επειδή είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στις στις 6 Αυγούστου, πως «ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να "ακούει" τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε το πρωί και ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κύρτσος, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να έχει επίσης πέσει θύμα υποκλοπής. «Γνωστός δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι ακούγεται πως παρακολουθείται το κινητό μου. Το θεωρώ πιθανό» έγραψε στο Twitter. «Πάντως τις πολιτικές κινήσεις μου τις μαθαίνουν πάντα μετά το γεγονός. Αποχώρηση από το ΕΛΚ. Προσχώρηση στο Renew Europe. Ανάδειξη ανελεύθερων πρακτικών Μητσοτάκη στην ολομέλεια ΕΚ» πρόσθεσε. 

Καμιά ουσιαστική αλλαγή στην ΕΥΠ από την ΠΝΠ

Σημειώνεται ότι προχθές η κυβέρνηση, που γνώριζε τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο τις πομπές του παρατηθέντος διοικητή της ΕΥΠ με παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσίευσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις επείγουσες διατάξεις σχετικά με την την ΕΥΠ στην προσπάθειά της να πείσει ότι αναμορφώνει το αμαρτωλό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις.

Ωστόσο, η ΠΝΠ δεν φέρνει καμιά ουσιαστική αλλαγή και διατηρεί την τροπολογία που κατάργησε την υποχρεωτική ενημέρωση των παρακολουθούμενων μετά τη λήξη της παρακολούθησης, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και το πνεύμα του Συντάγματος.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν επικριτικά την ΠΝΠ εγκαλώντας το Μαξίμου που δεν ενισχύει τη διαφάνεια και επιμένει σε αυταρχικές μεθόδους. (Βλ. «ΕΥΠ: Αντιδράσεις για την ΠΝΠ»)


► Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα αναπάντητα ερωτήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

 • Η ασπίδα του 2021 που «καίει» σήμερα τον πρωθυπουργό
 • Τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι αυτή η ΕΥΠ ήταν «έργο Μητσοτάκη»
 • Οι δύο φορές που πιάστηκε ψευδόμενος ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο
Σκάνδαλο υποκλοπών: Η καθυστέρηση της παραδοχής από τον πρωθυπουργό, η υποτιθέμενη «άγνοιά» του και φυσικά τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα έχουν προκαλέσει τρικυμία στη Ν.Δ.
Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν αποκλείεται τα στοιχεία σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να έχουν καταστραφεί
Νέες πληροφορίες, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Συγκεκριμένα, για το σκέλος που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός...
Δεν αποκλείεται τα στοιχεία σχετικά με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να έχουν καταστραφεί
ΒΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση θολώνει το τοπίο της δυστοπίας
Ολα τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια επιχειρεί να αξιοποιήσει το Μαξίμου προκειμένου να θολώσει περισσότερο το τοπίο, ώστε να συντηρηθεί το «απυρόβλητο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η κυβέρνηση θολώνει το τοπίο της δυστοπίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξηγήσεις για τους «κοριούς» ζητάει και η Κομισιόν
Σκληρά μηνύματα εξέπεμψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Αθήνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ● Αναλυτικά ρεπορτάζ με καυστικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τον...
Εξηγήσεις για τους «κοριούς» ζητάει και η Κομισιόν
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Πρέντατορ
Από ένα λατινοελληνικό λεξικό επιλέγω κάποιες λέξεις, από τις οποίες εμπνεύστηκαν αυτοί που εμπορεύονται τον Πρέντατορ (άρπαγας, ληστής, λεηλάτης), το παράνομο λογισμικό που φέρεται να πωλείται «νόμιμα» για να...
Πρέντατορ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας