Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση του πρώην δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με την οποία ζητούσε την αναστολή πεντάμηνης πειθαρχικής ποινής που του έχει επιβληθεί.
Η προσωρινή παύση από τα καθήκοντά του αφορούσε «σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια» που φέρεται να επέδειξε ως δήμαρχος στην υπόθεση της λειτουργίας του λούνα παρκ, που είχε αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και να τραυματιστεί η 9χρονη αδερφή του.
Ο κ. Κορτζίδης ζητούσε την αναστολή της πειθαρχικής ποινής επικαλούμενος βαρύτατη ηθική βλάβη, η οποία ανάγεται στην προσβολή της τιμής και της υπόληψής του στην τοπική κοινωνία όπου εκλέγεται.
Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ επισημαίνει ότι δεν είναι επιτρεπτή η αναστολή εκτέλεσης των πειθαρχικών αποφάσεων, καθώς αυτές επιβάλλονται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Σε ό,τι αφορά την ηθική βλάβη οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν πως αυτή «θα αποκατασταθεί πλήρως» σε περίπτωση που γίνει δεκτή η κύρια προσφυγή του.
Επιπλέον, οι δικαστές αναφέρουν πως η κύρια προσφυγή του κ. Κορτζίδη «δεν παρίσταται ως προδήλως βάσιμη», δηλαδή δεν διαφαίνεται ότι θα γίνει δεκτή από τους συμβούλους Επικρατείας.
Το επίμαχο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα σχετικά πορίσματα, καθώς «δεν είχε κατατεθεί φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά, ούτε σαφές και ορισμένο αίτημα λειτουργίας».
Μάλιστα, το δικαστήριο αναφέρει ότι «ο κ. Κορτζίδης, ως δήμαρχος, αρμόδιος για την έκδοση άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης του λούνα παρκ, αν και γνώριζε την εγκατάστασή του, επέτρεψε τη λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια».
