• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 0.6°C / 7.4°C
  1 BF
  80%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.6°C / 5.2°C
  1 BF
  81%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.0°C / 10.1°C
  1 BF
  75%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  1 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  0 BF
  80%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  2°C 0.0°C / 3.3°C
  1 BF
  69%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -4°C -3.6°C / -1.6°C
  1 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.6°C / 7.9°C
  1 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 4.3°C / 9.8°C
  3 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C -5.1°C / 4.9°C
  1 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.4°C / 7.9°C
  1 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.6°C / 5.1°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -2°C -4.1°C / 0.5°C
  0 BF
  92%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C -0.5°C / 5.1°C
  1 BF
  92%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 1.8°C / 7.7°C
  1 BF
  49%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.8°C / 7.7°C
  0 BF
  100%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  5°C -2.7°C / 4.9°C
  2 BF
  75%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C -1.3°C / 6.1°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  1 BF
  71%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο απολυμένος γιατρός ζητά δικαίωση

 • A-
 • A+

Τον απέλυσαν επειδή τον στοχοποίησαν για τη συνδικαλιστική του δράση και, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν τον χρειάζονταν, προσέλαβαν άλλη γιατρό για το ίδιο πόστο. Η φράση αυτή περικλείει τι συνέβη στην περίπτωση του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, ο οποίος είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός που βρέθηκε εκτός ΕΣΥ παρότι, στο πλαίσιο της πανδημίας, είχε εκδοθεί οδηγία από το υπουργείο Υγείας για ανανέωση των συμβάσεων όλου του -καταχειροκροτούμενου από τα μπαλκόνια- υγειονομικού προσωπικού.

Ομως ο ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα», συνεχίζει μέχρι τέλους τον αγώνα ενάντια στην απόλυσή του, η οποία ήταν μεθοδευμένη και εκδικητική, όπως αποδείχτηκε κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης και τη διαφωτιστική κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Αργύρη, γιατρού και εκλεγμένου μέλος της Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

Ο μάρτυρας κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της διοίκησης, δηλαδή ότι:

α) Δεν ήταν μόνο η σύμβαση του Καταραχιά που δεν ανανεώθηκε, αλλά κι άλλων επτά επικουρικών γιατρών: «Οχι, δεν ισχύει. Σε αντίθεση με τον Κώστα, οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους».

β) Δεν χρειαζόταν άτομο στη συγκεκριμένη θέση: «Το υπηρεσιακό κενό που προκάλεσε η απόλυση του Κώστα είναι μεγάλο και γι’ αυτό η διοίκηση κλήθηκε να τον αναπληρώσει με την πρόσληψη μιας γιατρού. Ομως ο διορισμός της δεν έχει υλοποιηθεί -και ούτε προβλέπεται μέχρι το φθινόπωρο- επειδή έχει άδεια μητρότητας».

γ) Οι νοσηλευόμενοι ενοχλούνται από τις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο: «Δεν συμβαίνει αυτό, όπως αποδεικνύεται και από τις υπογραφές ασθενών υπέρ της παραμονής του Κώστα. Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ολγα Μπαλαούρα, διέταξε ΕΔΕ για γιατρούς και νοσηλευτές που κόλλησαν κορονοϊό. Ο Κώστας βγήκε με την ντουντούκα, μέρα μεσημέρι, και ζήτησε να μη γίνει ΕΔΕ. Στοχοποιήθηκε και μετακινήθηκε βίαια για τη συνδικαλιστική του δράση».

δ) Μα, η κυρία Μπαλαούρα υπερψήφισε την πρόσληψη του Καταραχιά στο «Ελενα Βενιζέλου»: «Δεν είχε άλλη επιλογή. Ηταν τα προσόντα του Κώστα τέτοια που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ως ΑΔΕΔΥ μάθαμε ότι η διοίκηση του “Αγ. Σάββα” έλεγε ότι δεν τον θέλει. Αρα, ας πάει στο “Ελενα”».

ε) Ο Καταραχιάς έχει ήδη διοριστεί ως μόνιμος στο «Ελενα Βενιζέλου»: «Η υλοποίηση του διορισμού απαιτεί μήνες. Μέχρι τότε, γιατί μένει ο Κώστας εκτός ΕΣΥ και το νοσοκομείο χωρίς ακτινοδιαγνώστη;»

Από τις ερωτήσεις των δικηγόρων του Κ. Καταραχιά, Κώστα Παπαδάκη και Δημήτρη Ζώτου, και τις απαντήσεις του μάρτυρα το δικαστήριο έλαβε γνώση για την πλούσια και μάχιμη δράση του συνδικαλιστή γιατρού, που είναι ο μόνος πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων επικουρικός και όχι μόνιμος και έχει δώσει σημαντικούς αγώνες για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων. Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στον δικηγόρο της 1ης ΥΠΕ, Στέφανο Μουζουράκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τον ρωτήσει: «Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύετε ώστε να έχετε χρόνο για να μαθαίνετε τόσες πληροφορίες;».

«Να ολοκληρωθεί η νίκη»

«Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυσή μου ήταν συνδικαλιστική-πολιτική δίωξη. Θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτή η νίκη με την αποκατάστασή μου μέχρι να διοριστώ μόνιμος και με την αποκατάσταση του σωματείου μας που χτυπήθηκε βάναυσα από τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο Κώστας Καταραχιάς, και ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης, συμπλήρωσε: «Η κυβερνητική παρέμβαση, που εκδηλώθηκε και χθες με τη νομική παρέμβαση της 1ης ΥΠΕ, ήταν γυμνή από επιχειρήματα. Κρύφτηκε πίσω από την πρόσληψή του στο νοσοκομείο “Ελενα”, η οποία όμως δεν έγινε από την κυβέρνηση αλλά από συμβούλιο επιλογής όπου συμμετέχουν γιατροί και είναι βέβαιο ότι, αν ήταν στο χέρι της κυβέρνησης, δεν επρόκειτο να προσληφθεί ούτε εκεί».

● Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Επίδειξη πίεσης από το υπ. Υγείας στο δικαστήριο για την απόλυση Καταραχιά
Στο πλευρό του συνδικαλιστή γιατρού και σήμερα οι συνάδελφοί του, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Επίδειξη πίεσης από το υπ. Υγείας στο δικαστήριο για την απόλυση Καταραχιά
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Τον άφησε με 85% αναπηρία
Συνεχίζονται οι καταθέσεις των θυμάτων στη δίκη του ψευτογιατρού ο οποίος είχε υποσχεθεί ακόμη και μόσχευμα σε ασθενή μετά από σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη.
Τον άφησε με 85% αναπηρία
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο εδώλιο με βαρύτατο κατηγορητήριο ο ψευτογιατρός
Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη και παραπέμπει σε δίκη τον ψευτογιατρό «Dr Kontos», κατηγορούμενο για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Στο εδώλιο με βαρύτατο κατηγορητήριο ο ψευτογιατρός
ΥΓΕΙΑ
Στον Άγιο Σάββα «περίσσευε», στο Έλενα Βενιζέλου διορίστηκε μόνιμος
Ο λόγος για τον Κ. Καταραχιά, τον αγωνιστή ακτινολόγο που βρέθηκε εκτός ΕΣΥ, με μια εκδικητική απόλυση από το αντικαρκινικό νοσοκομείο, αλλά επανήλθε ως έχων τα πιο πολλά προσόντα, στο μαιευτήριο.
Στον Άγιο Σάββα «περίσσευε», στο Έλενα Βενιζέλου διορίστηκε μόνιμος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας