Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να φτάσει αεροπορικώς στην Ελλάδα η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως κατηγορούμενη στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
Η 57χρονη πρώην δικαστική λειτουργός που φυγοδικεί από το 2005 στο Λονδίνο, εκδίδεται από τις βρετανικές αρχές στη χώρα μας, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον των φυσικών της δικαστών. Η βασική κατηγορία που τη βαρύνει είναι το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2011 στο Μπράιτον της Αγγλίας – αφού εις βάρος της, την εποχή εκείνη, εκκρεμούσαν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Όταν οδηγήθηκε στο βρετανικό δικαστήριο για πρώτη φορά, αρνήθηκε την ταυτότητά της. «Με λένε Αντωνία Ζαμίν και είμαι Γαλλίδα» είχε πει τότε. Αφού εξακριβώθηκε η ταυτότητά της, προφυλακίστηκε στις φυλακές του Χόλογουεϊ για 19 μήνες. Αφέθηκε ελεύθερη τον Δεκέμβριο του 2012. Από τότε, ζούσε με περιοριστικά μέτρα στο βόρειο Λονδίνο και όπως η ίδια έλεγε, προσπαθούσε «να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα, με κάθε τρόπο».
Εξήντλησε όλα τα ένδικα μέσα που της παρείχε ο νόμος αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την έκδοσή της στη χώρα μας.
