ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιώτα Τέσση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ανακρίτριας για την υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Τρεις είναι οι μηνύσεις σε βάρος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Ο τρίτος μηνυτής, που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη 19η τακτική ανακρίτρια και κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή του το 2018, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ηθοποιός τού είχε δείξει σε υπολογιστή πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να κριθεί αν ο ηθοποιός θα ελεγχθεί και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη της αστυνομίας για το κατασχεθέν υλικό από το διαμέρισμα και το υπόγειο του Δ. Λιγνάδη.

Στο πλαίσιο αυτό ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, που εκπροσωπεί έναν από τους καταγγέλλοντες, με αίτημά του στην ανακρίτρια ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορουμένου ώστε να ελεγχθεί η ψηφιακή παρουσία του και οι κινήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα αναμένεται ο συνήγορος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, να καταθέσει στην αρεοπαγίτη επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών πειθαρχική αναφορά κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται τη δικογραφία, την οποία κατηγορεί για «παράνομη συνεργασία με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας».

Ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι θα εισφέρει «αδιάσειστα στοιχεία» που θα αποδεικνύουν τη συνεργασία αυτή και ισχυρίζεται ότι η ανακρίτρια «αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη», δηλαδή την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τους μηνυτές και την αυτοψία σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου, το οποίο ένας από τους μηνυτές έχει υποδείξει ως μέρος όπου συνέβη ο βιασμός του.