• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.6°C / 15.7°C
  0 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.3°C / 14.9°C
  2 BF
  87%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.0°C / 13.2°C
  1 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  1 BF
  93%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.2°C / 13.9°C
  1 BF
  86%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.4°C / 7.3°C
  2 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.6°C / 13.6°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 17.5°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.9°C / 12.9°C
  1 BF
  88%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 17.9°C
  2 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.6°C / 9.6°C
  1 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.8°C / 17.8°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 8.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.5°C / 10.6°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 11.8°C / 17.8°C
  2 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.3°C / 15.9°C
  0 BF
  75%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 7.3°C / 12.1°C
  2 BF
  90%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 10.4°C / 15.0°C
  2 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  1 BF
  90%

φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Νέα δίωξη υγειονομικού στο Κιλκίς

 • A-
 • A+

Συνέχεια των διώξεων σε υγειονομικούς. Μετά τους συνδικαλιστές του νοσηλευτικού προσωπικού στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα, τους γιατρούς στο Ρέθυμνο, τον Άγιο Σάββα, την πρόεδρο της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, σειρά πήρε σήμερα συνδικαλιστής του νοσοκομείου Κιλκίς. 

Ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς και η ΑΔΕΔΥ. 

Σήμερα το απόγευμα κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης, Δάφνη Κατσίμπα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει εις βάρος της, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σχετικά με την αξιόποινη πράξη της «διέγερσης και της ανυπακοής»!!!

Καταγγελία κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη Υπαλλήλου του Νοσοκομείου έκανε και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με επιστολή του στον υπουργό Υγείας.            

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην με αριθμό 8/08-02-2021 συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, διά της παρούσης, να καταγγείλει και να καταδικάσει την πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη  του  Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ιωάννη Ανδρίτσου εις βάρος του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και  Γενικού Γραμματέα του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη.

Συγκεκριμένα, με τo με  αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/15/19-01-2021 έγγραφό του Διοικητή με θέμα:  «κλήση σε απολογία» εκινήθη πειθαρχική διαδικασία κατά του ανωτέρου υπαλλήλου για παραπτώματα που κατά τη κρίση του  υπέπεσε κατά το χρονικό διάστημα από 09/06/2020 έως και 05/01/2021, τα οποία ο εργαζόμενος αντέκρουσε με την κατάθεση της απολογίας του με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ/20/25-01-2021 έγγραφό του.

 Στην συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή  πειθαρχική ποινή, με το υπ΄ αρ. πρωτ. ΕΜΠ/Α/30/04-02-2021 έγγραφό του, το οποίο μάλιστα προδικάζει το αποτέλεσμα και αξιολογεί ακόμα και την συνδικαλιστική ιδιότητα του υπαλλήλου, παρέπεμψε την πειθαρχική υπόθεση του υπαλλήλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κιλκίς που θα συνεδριάσει  09/02/2021.

Παραδόξως η ανωτέρω πειθαρχική διαδικασία για παραπτώματα συνολικά επτά (7) μηνών κινήθηκε έπειτα  από τις εύλογες καταγγελίες του κ. Καλεμκερίδη για σωρεία ελλείψεων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ήτοι για τα λειτουργικά προβλήματα του τμήματος COVID-19 δύο (2) σχετικά με την δυσλειτουργία της παροχής του Οξυγόνου σε αυτό, την εδώ και δύο (2) μήνες έλλειψη μη μολυσματικού χώρου για διάλειμμα, μη μολυσματικής τουαλέτας, την έλλειψη βρύσης για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση του προσωπικού, για τους διασωληνωμένους ασθενείς οι οποίοι παρέμειναν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, για τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.). κ.ά. στα Μ.Μ.Ε.

Κύριε Υπουργέ,

  Με την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις αλλά και τις αναφορές του συνόλου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς και ειδικότερα την με αριθμ. πρωτ. 15775/07-12-2020 αναφορά των Αναισθησιολόγων Ιατρών, την  με αριθμ. πρωτ. 14290/10-11-2020 αναφορά των Ιατρών και την με αριθμ. πρωτ. 14704/17-11-2020 αναφορά των Ειδικευόμενων Ιατρών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς  κ. Ιωάννης Ανδρίτσος, δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε σε αυτές με αποτέλεσμα τα προβλήματα που μας απασχολούσαν και μας απασχολούν να δημοσιοποιηθούν με την με αριθμ. πρωτ. 12689/08-10-2020 ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, την με αριθμ. πρωτ. 4ης Υ.ΠΕ./ 46638/11-11-2020 καταγγελία της Ένωσης  Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.), στον πανελλήνιο τύπο με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

  Κύριε Υπουργέ,

   Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά σας,  παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ώστε να αποτραπούν στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις που δεν τιμούν τον χώρο της υγείας αλλά  και την ιστορία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Επίσης παρακαλούμε όπως επιληφθείτε για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής  δίωξης  του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας, με βάση τον Νόμο 1264/82 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Υ.Γ.: Με την παρούσα παρακαλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς  και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. να συνδράμουν στην άδικη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ - (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)     ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - (ΑΠΕΧΕΙ)

ΤΑΜΙΑΣ  ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΜΕΛΟΣ  ΠΑΝΟΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - (ΔΙΑΦΩΝΕΙ)

ΜΕΛΟΣ  ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

« Καταδίκη της πειθαρχικής δίωξης του υγειονομικού και γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς»

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) κατά πλειοψηφία καταδικάζει την πειθαρχική  δίωξη του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς κου Καλεμκερίδη Αχιλλέα.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς καλείται να εμφανισθεί στις 09/02/2021 προκειμένου να παραπεμφθεί πειθαρχικά από το Δ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς για πειθαρχικά παραπτώματα που τάχα επισύρουν ποινή μεγαλύτερη από τις αρμοδιότητες του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς.

Στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων - υγειονομικού - νοσηλευτή του Γ.Ν. Κιλκίς στοχοποιείται το σύνολο των υγειονομικών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προάσπιση της ζωής και της υγείας των πολιτών του νομού μας, θυσιάζοντας ακόμη και τη ζωή τους, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
 Με τον άκρατο αυταρχισμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υγειονομικοί που αγωνιούν και μάχονται για τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας, αλλά και για τη βελτίωση των μέτρων ατομικής προστασίας στην υγεία.

Με αυτή τη δίωξη η Διοίκηση αποκρύπτει τις δικές της ευθύνες και τις ευθύνες όλων των Διοικήσεων για την υποστελέχωση, την ανεπάρκεια, την υποβάθμιση, την έλλειψη Μ.Ε.Θ., την έλλειψη Μ.Α.Φ., την έλλειψη Μ.Α.Π., αλλά κυρίως έλλειψη έμψυχου ιατρονοσηλευτικού δυναμικού.

Είναι φαίνεται μονόδρομος για αυτήν να επιχειρεί να φιμώσει όσους αναδεικνύουν αυτές τις ελλείψεις, αφού δεν έχει άλλες λύσεις. Κλιμακώνει την επίθεση στα συνδικαλιστικά όργανα και προσπαθεί να βάζει συνεχώς εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων. Στόχος  είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιστέκονται.

Ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και σε  όποιες προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε άφοβα τον αγώνα μας για ουσιαστική και πραγματική βελτίωση και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.    

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς δεν θα επιτρέψει να γίνει εφαρμογή από τη Διοίκηση η πολιτική του εκφοβισμού και των πειθαρχικών διώξεων και σας γνωρίζουμε ότι οι αγώνες για βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας δεν θα σταματήσουν με τις απειλές και τις διώξεις, αλλά αντίθετα θα γιγαντωθούν.  

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

 Ο Πρόεδρος  Ε.Ν.Ι.Κ                  Ο Γραμματέας Ε.Ν.Ι.Κ.

Θεόδωρος  Χ. Αποστολίδης         Δημήτριος Ν. Κοσμίδης      

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη στήριξή της στο Γ. Γραμματέα του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καθώς και Γ. Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, Καλεμκερίδη Αχιλλέα, απέναντι στις διώξεις που υφίσταται, επειδή κατήγγειλε τις ελλείψεις και αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου εργάζεται.

Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τη δίωξη και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Δηλώνουμε δε, ότι θα στηρίξουμε τον συνάδελφο με κάθε τρόπο. Το κυβερνητικό δόγμα πως «όποιος δε συμμορφώνεται θα εξοντώνεται» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΓΕΙΑ
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς
Η διαχείριση των περιστατικών είναι επικίνδυνη, τονίζει ο Μιχ. Γιαννάκος που εκφράζει μεγάλη ανησυχία και για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε θεραπευτήριο στη Βούλα Αττικής.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έλεγχοι στο νοσοκομείο Κιλκίς μετά τις σοβαρές καταγγελίες
Ο θάνατος της 57χρονης νοσηλεύτριας που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κιλκίς εξαιτίας των επιπλοκών από τον κορονοϊό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη διοίκηση του νοσοκομείου με τον πρώην υφυπουργού και βουλευτή...
Έλεγχοι στο νοσοκομείο Κιλκίς μετά τις σοβαρές καταγγελίες
ΥΓΕΙΑ
Στο Κιλκίς χάσανε τα τεστ, στη Θεσσαλονίκη τις επιταγμένες κλινικές
Η καθυστέρηση 15 ημερών στη δημοσιοποίηση τεστ κορονοϊού προκάλεσε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στο Κιλκίς, ενώ στη Θεσσαλονίκη χρήματα διεκδικεί επιταγμένη κλινική.
Στο Κιλκίς χάσανε τα τεστ, στη Θεσσαλονίκη τις επιταγμένες κλινικές
ΥΓΕΙΑ
Απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας διασωληνωμένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο, που νοσηλεύει σε απαράδεκτες συνθήκες 55 περιστατικά Covid-19, έχει διασωληνωμένους ασθενείς που περιμένουν ένα κρεβάτι εντατικής, αφού δεν διαθέτει ΜΕΘ, ωστόσο τα...
Απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας διασωληνωμένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς
ΥΓΕΙΑ
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
Οι πέντε θάνατοι διασωληνωμένων ασθενών με Covid εκτός ΜΕΘ -στο ΑΧΕΠΑ και το «Παπανικολάου»- το Σαββατοκύριακο που πέρασε ανέδειξε σε όλη του την έκταση το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και την αδυναμία του...
Το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα διασωληνωμένο σε θάλαμο... αδιαφορίας και επικοινωνιακής διαχείρισης
ΥΓΕΙΑ
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη
Συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, συνωστισμός στα Πανεπιστήμια, ουρές στις λέσχες σίτισης, ενώ ξεχειλίζουν οι ΜΕΘ και το ΕΣΥ γίνεται πάλι μονοθεματικό εξαιτίας και των αναστολών εργασίας.
Το θέατρο του παραλόγου στη Θεσσαλονίκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας