Την ώρα που ο Αρειος Πάγος προσδιόριζε για τον προσεχή Οκτώβριο την αίτηση αναίρεσης του καταδικασμένου πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου πρότεινε να παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δημοτική υπάλληλος που ενεπλάκη στο οικονομικό σκάνδαλο, καθώς οι έρευνες της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά αποκάλυψαν χρηματιστηριακές συναλλαγές της ύψους 12 εκατ. ευρώ!
Η συγκεκριμένη δημοτική υπάλληλος με τις συναλλαγές-μαμούθ ελέγχθηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, παρότι απηλλάγη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.
Αν και δεν παραπέμφθηκε για τη «μαύρη τρύπα» στα δημοτικά ταμεία, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της πάγιας προκαταβολής. Πλέον, με την πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης προτείνεται να παραπεμφεί και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, από το 1998 έως το 2008 «απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια όσον αφορά την προέλευση της περιουσίας της, εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προήλθε από την εγκληματική δραστηριότητα (υπεξαίρεση στην υπηρεσία σε βάρος του Δήμου Θεσσαλονίκης).
Με σκοπό να συγκαλύψει την αληθή προέλευση της περιουσίας, δέχθηκε στην κατοχή της και κατέστη δικαιούχος περιουσιακών στοιχείων που προέρχονταν από την εγκληματική δραστηριότητα την οποία γνώριζε, με τον ίδιο δε σκοπό μετέτρεψε περιουσιακά στοιχεία που προέρχονταν από την πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα και χρησιμοποίησε τον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρηματιστήριο, με την τοποθέτηση σε αυτόν και τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα. Ενήργησε δε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».
Φέρεται, δηλαδή, ότι δέχτηκε στην κατοχή της από τον συνάδελφό της, Παναγιώτη Σαξώνη, και «ξέπλυνε» περιουσιακά στοιχεία που προέρχονταν από τη δική του εγκληματική δραστηριότητα, αν και γνώριζε ότι αυτός με τη συνδρομή του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια υπεξαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
