Αθωώθηκε ο Σταύρος Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha bank για τα δάνεια του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη συνολικού ποσού 44,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank οι οποίοι φέρονταν να ενέκριναν τα δάνεια στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.
Το Τριμελές εφετείο κακουργημάτων κατέληξε ότι στην περίπτωση του ΔΟΛ δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων.
Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγηση τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.
Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης αποδείχθηκε, πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί αφού σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη με αποτέλεσμα η ζημία της τράπεζας να καθίσταται αβέβαιη.
Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επίσης είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας