Το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή την 25χρονη Σέρβα που εγκατέλειψε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης τα δύο ανήλικα ανιψάκια της έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά επειδή δεν μπορούσε να τα ζήσει.
Η 25χρονη κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, κατά συρροή, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.
Η θεία των δύο ανήλικων παιδιών (1,5 και 3,5 χρονών) είχε αναλάβει την επιμέλειά τους καθώς ο πατέρας είναι κρατούμενος στις φυλακές των Διαβατών και η μητέρα κρατείται στις φυλακές της Θήβας.
Η 25χρονη περιέγραψε στο δικαστήριο τις ενέργειες στις οποίες προέβη (ανεπιτυχώς) τις τελευταίες μέρες, αναζητώντας τρόπο να εξασφαλίσει στέγη και φροντίδα για τα παιδιά σε κάποια υπηρεσία πρόνοιας.
«Απελπίστηκα, φοβήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτα στα παιδιά. Έχω μετανιώσει για την πράξη μου, ήταν λάθος και το κατάλαβα» τόνισε στην απολογία της χωρίς να πείσει το δικαστήρια.
Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και φαίνεται ότι θα ανατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
