«Ντροπή για τη “πολιτισμένη” ανθρωπότητα» χαρακτηρίζει ο Μανώλης Γλέζος, την συνέχιση κράτησης χωρίς κατηγορίες και δίκη του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ Κικ που διανύει την 90η ημέρα απεργίας πείνας στις φυλακές του Ισραήλ.
Σε δήλωσή του, δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Ενεργοί Πολίτες» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τονίζει ότι «η Διεθνής κοινότητα επιβάλλεται να απαιτήσει την άμεση αποφυλάκιση του δημοσιογράφου που κατά παράβαση κάθε νομιμότητας κρατείται».
«Με μόνη ¨κατηγορία¨τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, η κυβέρνηση του Ισραήλ καταλύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλες τις αξίες για τις οποίες διαρρηγνύει τα ιμάτια του όλος ο Δυτικός κόσμος», σημείωσε.
Απαιτείται να υψώσουμε όλοι φωνή διαμαρτυρίας πριν επέλθει το τέλος του Μοχάμεντ Αλ-Κικ.
Να μην αφήσουμε άλλη μία τραγωδία να ακολουθεί σαν στίγμα την ιστορία του Ισραηλινού λαού, που ένιωσε στο παρελθόν τη φρίκη του ολοκληρωτισμού.
