Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) απαιτεί να καταβληθεί άμεσα από τη ΔΥΠΑ το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους της σχολικής καθαριότητας, καθώς δεν τους έχει καταβληθεί από την απόλυσή τους στις 30 Ιουνίου.
Όπως επισημαίνει, «εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στην σχολική καθαριότητα, που παραμένουν σε ομηρία από το κράτος, τις κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, βρίσκονται άνεργοι και χωρίς εισόδημα για όλο το καλοκαίρι, στερούμενοι ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα τους».
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, το κράτος θεωρεί ότι «ένας εργαζόμενος στην σχολική καθαριότητα μπορεί να επιβιώσει με μισθό 3ωρης απασχόλησης, αλλά και ότι μπορεί να περάσει ως άνεργος τον Ιούλιο και τον Αύγουστο χωρίς κανένα εισόδημα».
Για αυτούς τους λόγους η ΟΙΥΕ επιμένει στη σύμβαση πλήρους εργασίας για όλες και για όλους τους υπαλλήλους καθαρισμού στις σχολικές μονάδες.
