Διευκρινίσεις από τη δική του πλευρά έδωσε χθες στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης για το πάγωμα της διαδικασίας ασύλου για τους Σύρους πρόσφυγες στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, δεν παγώνει ολόκληρη η διαδικασία ασύλου, αλλά μόνο η έκδοση απόφασης. Τουλάχιστον μέχρι να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Συρία, ώστε να φανεί αν εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος στη χώρα τους για τους Σύρους που ζητούν άσυλο στη δική μας.
«Εχει δικαίωμα ο καθένας να έρθει και να υποβάλει αίτημα στην Ελλάδα προφανέστατα. Επίσης υπάρχει η συνέχεια της διαδικασίας. Είναι η συνέντευξη και αυτή γίνεται κανονικά. Οσες συνεντεύξεις έχουν προγραμματιστεί, συνεχίζονται και γίνονται», σημείωσε ο κ. Λογοθέτης. «Η διαδικασία που έχει παγώσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αυτή τη στιγμή είναι το να βγαίνει οριστική απόφαση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτές τις αποφάσεις ζητούν και οφείλουμε να τους δώσουμε καινούργιες οδηγίες για αυτή τη νέα κατάσταση στη Συρία. Ποια είναι η νέα κατάσταση στη Συρία; Κανείς δεν γνωρίζει», πρόσθεσε. Ο κ. Λογοθέτης δεν διευκρίνισε με ποια νομική διαδικασία υλοποιείται η απόφαση αναστολής της έκδοσης απόφασης.
Σύμφωνα πάντως με άλλες πηγές του υπουργείου, υπάρχει απόφαση αναστολής της διαδικασίας ασύλου και δεν θα γίνονται δεκτά νέα αιτήματα ούτε θα προχωρά η εξέταση των περίπου 9.000 εκκρεμών αιτημάτων, ενώ σημειώνεται πως πρέπει να δοθεί μήνυμα αποτροπής σε Σύρους που θα θελήσουν να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι πηγές σημειώνουν ότι οι λεπτομέρειες της απόφασης θα διευκρινιστούν στο ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας