Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Πύλος, Τέμπη, Άγιος Παντελεήμονας… ώρα να τελειώνουμε με την κυβέρνηση των δολοφόνων».

Το παραπάνω αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ, με αφορμή τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα με εμφανή σημάδια κακοποίησης

Στην ανακοίνωση γίνεται σύντομη ιστορική αναφορά στο γεγονός, με ευθεία πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι φρικιαστικές εικόνες του άψυχου κορμιού του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από τον απάνθρωπο βασανισμό στα χέρια των ανθρωποφυλάκων αστυνομικών στο κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα μαρτυρούν το ρατσιστικό μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ». 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς «να κλιμακώσουμε τους αγώνες για να μπει τέλος στην αστυνομική ρατσιστική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, η οποία κάνει πλάτες στην γενοκτονία των Παλαιστινίων, της κυβέρνησης που έχει στα χέρια της το έγκλημα των 600 πνιγμένων προσφύγων της Πύλου».

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, οι ντελιβεράδες εργαζόμενοι στη WOLΤ και την EFOOD, με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής απεργούν και διαδηλώνουν στις 11 του Οκτώβρη και στο πλαίσιο αυτό «καλούμε όλους τους μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν μαζί με όλα τα αιτήματά τους να μην υπάρχει συγκάλυψη της δολοφονίας του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν. Να συνεχιστεί η απεργία στις 12/10 για να δοθεί ηχηρή απάντηση ενάντια στις ρατσιστικές δολοφονίες και επιθεσεις σε βάρος των ντελιβεράδων».

Επίσης, η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τους φοιτητές «να στηρίξουν τον αγώνα με καταλήψεις στις σχολές ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα…».