Εκδήλωση-παρέμβαση στο χώρο που δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος (Zackie Oh), στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ, στις 19:00.
Θα προβληθεί σχετικό βίντεο, ενώ οι ηθοποιοί Γιώργος Καρκάς, Γεράσιμος Μιχελής, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Σαουσοπούλου θα διαβάσουν σύντομα κείμενα, κυρίως του ίδιου του Ζακ.
Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης (στις 9 π.μ.), καθώς ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ – Zackie, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο.
Στη συγκέντρωση καλούν το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων (Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Athens Pride Αθήνας, Thessaloniki Pride, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ, Πολύχρωμο Σχολείο, Proud Seniors – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων Ηλικίας 50 & Ανω, ΛΟΑΤ ΑμεΑ), «με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία, ώστε να δηλώσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο την απαίτησή μας για δικαιοσύνη».
