Μόλις λίγα μέτρα από την ακτή έσβησε το όνειρο για μια καλύτερη ζωή ενός 9χρονου κοριτσιού από το Αφγανιστάν. Στη Λέσβο η θάλασσα έγινε ακόμη μια φορά υγρός τάφος για ένα παιδί που μαζί με την οικογένειά του και ακόμα δεκάδες άτομα ξεκίνησαν εν μέσω θυελλωδών ανέμων από τις ακτές της Τουρκίας για την Ευρώπη.
Στην περιοχή Τσόνια στη ΒΑ Λέσβο η θάλασσα δεν αστειευόταν. Τα κύματα, ενισχυμένα από τους ανέμους που έφταναν τα εννέα Μποφόρ, έκαναν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη για θαλάσσια μετακίνηση. Οχι όμως για μια μικρή προσφυγική βάρκα με 53 επιβάτες που, παλεύοντας ώρες με τα κύματα, κατάφερε να προσεγγίσει το νησί. Δυστυχώς, η κακοκαιρία δεν επέτρεψε στους επιβάτες να την οδηγήσουν με ασφάλεια σε κάποια ακτή. Μοιραία το φουσκωτό σκάφος κατέληξε στα βράχια και άρχισε να μπάζει νερά.
Οι επιβάτες, αλλόφρονες, άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή. Οι 52 τα κατάφεραν και βγήκαν σώοι. Το εννιάχρονο κορίτσι δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο έδαφος της Ευρώπης. Χάθηκε κάπου στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και, παρά τις έρευνες που ακολούθησαν, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος της.
Οι έρευνες, που ξεκίνησαν χτες νωρίς το πρωί τόσο από την ξηρά όσο και από θαλάσσης, κατέληξαν άκαρπες και σταμάτησαν όταν πλέον το σκοτάδι δεν επέτρεπε τη συνέχισή τους. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα ξαναξεκινούσαν σήμερα με το πρώτο φως του μέρας. Οι πιθανότητες όμως να εντοπιστεί ζωντανό το κορίτσι είναι μηδενικές.
